Vili Beroš
Vili Beroš Foto: Davor Javorović/Pixsell

Ministar Beroš rekao je da u Hrvatskoj pada broj novooboljih i da se nada da je riječ o trendu.


U Hrvatskoj je u odnosu na jutros zabilježeno 14 novih slučajeva koronavirusa i potvrđen je drugi slučaj smrti, ukupno je sada 495 oboljelih, no danas je manji porast zaraženih nego prethodnih dana, izvijestio je u četvrtak Nacionalni stožer civilne zaštite.

Vezani članci COVID potvrda, ilustracija Europska zemlja uvodi COVID potvrde za ulazak u kafiće, muzeje i kazališta: "Ovo je cijepljenje silom'' Testiranje na koronavirus - 2 Pandemija u zamahu: Još 1394 novozaražena, sve više pacijenata po bolnicama i na respiratorima

Posjećamo da je naknadno objavljeno da je od koronavirusa u Hrvatskoj preminula i treća žrtva.

"U protekla 24 sata imao povećanje od 53 bolesnika, to je manje nego jučer kada smo imali 63, prekjučer 69, a prije dva dana 74 zaražena", rekao je ministar zdravstva Vili Beroš na konferenciji za novinare.

"Još je prerano zaključivati o trendovima, ipak smatramo da poduzete mjere daju određene rezultate", ustvrdio je.

Kasnije je na Twitteru grafikonom objasnio ono za što sve svi nadamo da ipak jest trend. 

"31.dan borbe protiv koronavirusa. Kako to izgleda u brojevima, vidite. A kako to izgleda u našim domovima i na ulicama ovisi o svima nama. Zato pohvaljujem sve koji se drže uputa. Nije uvijek lako, ali moramo!", napisao je Beroš i jo š jednom pozvao sve da ostanu doma.