Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna
uživo

UŽIVO Ustavni sud: "Milanović ne može biti ni mandatar ni predsjednik Vlade"

Popuštaju mjere

U Srbiji broj zaraženih prešao brojku od 10.000, od koronavirusa umrlo 213 oboljelih osoba

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Srbiji je od petka zaraženo novih 89 osoba. Time je ukupan broj osoba oboljelih od COVID-19 narastao na 10.032. Srbija popušta mjere.

U posljednjih 24 sata u Srbiji su preminule još četiri osobe. Ukupan broj smrtnih slučajeva koji je Srbija zabilježila tijekom epidemije koronavirusom je narastao na 213.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna kaos u beogradu Emotivan istup mladog prosvjednika: "Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora" Slika nije dostupna Epidemija koronavirusa Raste broj zaraženih u Srbiji, ponovno se otvaraju COVID-19 bolnice: Od jučer zabilježeno novih 276 slučajeva, troje preminulo

Potvrđeno je novih 89 oboljelih pa je broj zaraženih narastao na 10.032, prioćeno je u subotu na konferenciji za novinare Kriznog stožera. Dobra vijest stigla je iz bolnica, gdje je na respiratorima sve manje ljudi. Danas ih je ukupno 43.

U bolnicama se trenutno liječi 1437 oboljelih osoba. Do sada su izliječene 2732 osobe. Srbija je do sada testirala 134.533 osobe.

Epidemiolozi zadovoljni razvojem situacije

Epidemiolozi su zadovoljni razvojem situacije, a Skupština Srbije izglasala je ukidanje izvanrednog stanja, no izvanredne mjere ostale su i dalje na snazi.

U četvrtak je ukinut policijski sat. Ostalo je obavezno držanje razmaka među ljudima. Na snazi je i zabrana javnih okupljanja.

Razvojem situacije zadovoljni su i građani stariji od 65 godina koji se mogu kretati ulicama kad oni to žele. Za njih je i dalje na snazi preporuka da ostanu što više vremena u svojim domovima.

Srbija popušta mjere pa su s radom počeli restorani i kafići, krenuo je i gradski prijevoz u gradovima. Od ponedjeljka se otvaraju dječji vrtići i produženi obravak u školama, a od 18. svibnja trebali bi poletjeti i prvi avioni.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene