Obavijesti Video Pretražite Navigacija
kaos u beogradu

Emotivan istup mladog prosvjednika: "Ćale, ovo je za tebe koji si umro, a nije bilo respiratora"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Petar Đurić, sin Ljubiše Đurića, poznatog umjetnika koji je umro od koronavirusa, u emotivnoj izjavi objasnio je zbog čega prosvjeduje pred Skupštinom Srbije u Beogradu.

"Ćale, ovo je za tebe, koji si umro, a nije bilo respiratora", rekao je Petar Đurić, jedan od tisuća prosvjednika koji su prosvjedovali protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove odluke da uvede ponovo višednevni policijski sat i zabranu okupljanja više od pet osoba. 

Pročitajte i ovo Aleksandar Vučić - 1 Posjetio Macrona Vučić nabavlja 12 borbenih aviona, cijena je paprena Slika nije dostupna NEMIRI ZBOG VRAĆANJA MJERA Brutalna snimka iz Beograda: Pretučena trojica muškaraca, glavni epidemiolog sada poručio - sporna odluka mogla bi se prolongirati

Đurićev otac, Ljubiša Đurić, poznati je umjetnik koji je preminuo od koronavirusa u zemunskoj bolnici. Petra Đurića na ulici je zaustavila reporterka N1 televizije i upitala ga zbog čega ne odustaje od prosvjeda

"Suzavac, bojeva municija, pendreci... sve protiv goloruke omladine. Ćale, ovo je zbog tebe koji si umro, a nije bilo respiratora. Ćale, mnogo te volim. I za mog sina koji se rodio", rekao je Petar.

Na pitanje novinarke od čega je umro njegov otac, mladić je rekao: “Nije bilo respiratora, i dan-danas nisam dobio testove da je umro od korone. Znači, nije bilo respiratora u zemunskoj bolnici, a na sva usta su pričali da mi poklanjamo respiratore. Znam da bi bio ponosan na mene”, rekao je Petar Đurić.

Oglasila se i premijerka

Predsjednica odlazeće vlade Srbije Ana Brnabić osudila je noćas prosvjede i incidente ispred srbijanskog parlamenta i poručila da će država i njezine institucije zaštititi pravni poredak "kao što se to čini u svakoj demokratski uređenoj zemlji".

Optužujući oporbu za prosvjede, Brnabić je u pisanoj izjavi koju prenose beogradski mediji istaknula da najoštrije osuđuje "vandalizam političara koji stoje iza nasilnog upada u Skupštinu Srbije u trenutku kada se država i zdravstveni sistem suočavaju s najtežim udarom koronavirusa od početka pandemije".

"Budući da nisu mogli ući u Skupštinu Srbije na izborima, ponovo su pokazali svoje pravo nasilničko lice pokušavajući steći političke bodove na najvećoj krizi na planetu od Drugog svjetskog rata", istaknula je Brnabić.

Ona je, ukazujući da broj novozaraženih u svijetu svakoga dana raste, pozvala na jedinstvo i zatražila "svu neophodnu potporu zdravstvenim radnicima koji se predano bore za svaki život u Srbiji".

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene