Saborski zastupnik Franko Vidović pozitivan je na koronavirus. U srijedu je sudjelovao na sjednici saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost.


Zastupnik i član saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Franko Vidović (SDP) pozitivan je na koronavirus, potvrdili su iz Hrvatskog sabora.

Iz predostrožnosti, svi koji su u srijedu bili sa njim na sjednici tog Odbora, neće u petak doći u Hrvatski sabor, no je li i kome od njih određena mjera samoizolacije, u Saboru u petak nisu raspolagali tom informacijom.

Član Odbora Anđelko Stričak (HDZ) potvrdio je kako je, kao i ostali članovi tog Odbora, obaviješten da je Vidović (SDP) pozitivan i da bi bilo dobro da ostane kući i pričeka naputak epidemiologa. Obavijest smo dobili u četvrtak navečer, a danas bi trebali dobiti upute o daljnjim koracima, rekao je Stričak.

Saborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost u srijedu je, na zatvorenoj dvosatnoj sjednici, raspravljao o koruptivnoj aferi Janaf i curenju informacija. Na toj je sjednici uz članove Odbora, bio i niz drugih sudionika, među njima glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj-Šipek, šefica USKOK-a Vanja Marušić, glavni ravnatelj policije Nikola Milina, šef SOA-e Daniel Markić.

Reiner ponovo u samoizolaciji 

I akademik Željko Reiner preventivno je danas kod kuće, nakon što je u utorak, prvog radnog dana nakon samoizolacije, radio u ambulanti sa sestrom koja se u četvrtak razboljela "i postala pozitivna".

"Po savjetu epidemiologa sam ostao kod kuće i u ponedjeljak ću se testirati, pa vidjeti hoću li, budem li negativan, moći nastaviti raditi pod pojačanim epidemiološkim nadzorom ili ću opet ići u samoizolaciju. A to stvarno ne bih rado“, ističe Reiner. Kaže da se osjeća dobro i "posve zdravo".

Akademik Reiner prvu je samoizolaciju odradio nakon što je početkom listopada bio u kontaktu sa pozitivnom osobom. Saborski Klub HDZ-a, koji je danas trebao zasjedati, odgodio je tu sjednicu.

Učinili smo to zbog pogoršane epidemiološke situacije i činjenice da se za 70-tak zastupnika, u dvorani gdje inače zasjedaju, ne može održati propisana distanca, rekao je glasnogovornik HDZ-a Zoltan Kabok.

Na sjednici se raspravljalo o curenju informacija u aferi Janaf.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju