Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ipak troje preminulih

Zastrašujuće brojke: U Hrvatskoj danas čak 1131 zaražena osoba, u Zagrebu 231. Stižu loše vijesti s Klinike za tumore

Broj zaraženih i dalje raste. U petak je Hrvatska zabilježila novi crni rekord - 1131 zaraženu osobu. Preminula je jedna osoba u KBC-u Rijeka i dvije osobe - štićenika Doma za starije u Ličko-senjskoj županiji.

* Ukupno 23.655 osoba zaraženo koronavirusom

* Oporavilo se 19.087 ljudi

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku:

19:30 Pet medicinskih sestara s Odjela kirurgije u Klinici za tumore u Zagrebu pozitivno je na koronavirus, neslužbeno doznaje N1. Testirani su i ostali djelatnici i čekaju se rezultati. Klinika za tumore djeluje u sastavu KBC-a Sestre milosrdnice.

 

 

18:20 Gradonačelnik Pule Boris Miletić od danas poslijepodne je u samoizolaciji zbog mogućnosti da se zarazio koronavirusom. Miletić je bio u kontaktu s novinarom lokalne televizijske kuće koji je zaražen, javlja Glas Istre

16:59 Zbog naglog povećanja broja novooboljelih na području Varaždinske županije, prema Nacionalnom stožeru od strane Županijskog stožera upućen prijedlog Odluke o uvođenju nužne epidemiološke mjere na području te županije. Nacionalni stožer je potvrdio da se navedene mjere uvode i stupaju na snagu 17. listopada

Robert Vugrin, načelnik Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, u izjavi za medije rekao je kako ta županija u posljednjih 14 dana ima jednaki broj zaraženih koliko je imala od 1. ožujka do 1. listopada.

Rekao je i kako se predlaže parcijalno ukidanje hladnog pogona OB Varaždin u kojoj je 47 djelatnika u samoizolaciji, a osmero ih je pozitivnih.

15:20 "Na prijedlog Stožera civilne zaštite Istarske županije, a sukladno epidemiološkoj situaciji na području te županije, privremeno obustavlja primjena obveznog korištenja maski za lice ili medicinskih maski za goste u ugostiteljskim objektima na području Istarske županije", stoji u najnovijoj odluci Nacionalnog stožera.

Privremena obustava nužne mjere ne odnosi se na goste ugostiteljskih objekata u tržnim centrima.

Odluka stupa na snagu sutra, a vrijedi 15 dana.

Privremena obustava nužne mjere iz ove Odluke traje 15. dana od dana stupanja Odluke na snagu, odnosno od 17. listopada.

14:22 Bjelovarsko-bilogorski stožer civilne zaštite najavio je u petak da će mobilizirati jedan objekt na području županije za smještaj asimptomatskih bolesnika oboljelih od koronavirusa, s naglaskom na osobe iz domova za starije koje je potrebno izmjestiti.

Priopćeno je to nakon sjednice toga tijela na kojoj je odlučeno i da se u krugu Opće bolnice Bjelovar postavi grijani šator s obzirom na to da je nova bjelovarska bolnica u izgradnji, a stara je paviljonskog tipa pa je potreban dodatan prostor za prijem i opservaciju bolesnika dok se ne utvrdi točan uzrok bolesti.

Na sjednici se raspravljalo i o trenutnoj epidemiološkoj situaciji te je tom prilikom istaknuto kako je u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji svakoga dana između osam i deset novozaraženih osoba koronavirusom.

13:41 U Međimurskoj županiji je 44 nalaza pozitivno. Trenutno je 186 aktivnih slučajeva pozitivnih na virus COVID 19 – 11 osoba se oporavilo, za 12 osoba još traje epidemiološki nadzor, 61 osoba je nepoznate epidemiološke anamneze, 113 osoba su kontakti s ranije potvrđenim pozitivnim osobama. Trenutno je 978 osoba u samoizolaciji (pozitivni na virus COVID 19 i njihovi kontakti). Hospitalizirano je 13 osoba.

12:35 S područja Ličko-senjske županije 10 je novooboljelih osoba od COVID-19 te su dvije osobe preminule. Svi su oboljeli iz Gospića. U tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Preminule osobe štićenici su Doma za starije i nemoćne osobe Ličko-senjske županije, starije životne dobi (1929. i 1938.) kojima je potvrđen virus 4. i 15. listopada. Napominjemo da preminule osobe nisu imale respiratornih tegoba te se može reći da su preminule s virusom, a ne od virusa.

Ukupno je oboljelo 350 osoba od COVID-19 s područja Ličko-senjske županije, od čega je 139 aktivnih slučaja, 205 osoba je izliječeno te ih je šest osobe preminule.

12:10 Ministar zdravstva Vili Beroš kazao je da svjedočimo onome što nije specifično samo za Hrvatsku već i za ostale zemlje u okruženju. "Prvi put brojka je prešla 1000. Virus ulazi u zdravstveni sustav, kuca na vrata domova za starije i opasno prijeti na sve strane", kazao je Beroš i rekao da je vrijeme za zajedništvo i odgovornost u pridržavanju mjera.

Kako je rekao, iako je priopćeno da je u posljednja 24 sata preminula jedna osoba, on je dobio podatak o troje preminulih. Više o tome možete pročitati ovdje

11:42 Učenici osnovnih i srednjih škola u Vinkovcima od ponedjeljka će ponovno krenuti na nastavu, odlučio je Stožer Vukovarsko-srijemske županije.

❗Odluka o održavanju nastave u osnovnim i srednjim školama u gradu Vinkovcima, koju je donio Stožer civilne zaštite Vukovarsko-srijemske županije.❗

Objavljuje Vukovarsko - srijemska županijaPetak, 16. listopada 2020.

11:35 Na području Krapinsko-zagorske županije je 60 novih osoba pozitivno na koronavirus. Njih 12 ima prebivalište u Krapini, osmero u Radoboju, šestero u Sv. Križu Začretje, po pet osoba je iz Marije Bistrice, Bedekovčine i Stubičkih Toplica, po tri su iz Pregrade, Đurmanca i Huma na Sutli, dvije su iz Zlatara, a iz Donje Stubice, Oroslavja, Zaboka, Gornje Stubice, Jesenja, Mača, Petrovskog i Velikog Trgovišća pozitivna je po jedna osoba. U samoizolaciji se nalaze 1153 osobe.

11:17 Na području Splitsko-dalmatinske županije 73 su novooboljele osobe. Iz Splita su 32 novozaražene osobe, iz Sinja njih sedam, iz Solina pet, četiri su iz Podstrane, po tri iz Kaštela, Trilja i Trogira, po dvoje je oboljelih iz Makarske i Muća, a po jednu zaraženu osobu imaju Stari Grad, Vrgorac, Vrlika, Dicmo, Dugi Rar, Klis, Podbablje, Podgora, Proložac, Seget, Zagvozd i Zmijavci. 

Od ukupnog broja novooboljelih 34 su kontakti, dok se ostali epidemiološki obrađuju. Ukupno 1601 osoba nalazi se u samoizolaciji. Na bolničkom liječenju nalazi se 30 COVID pozitivnih osoba u KBC-u Split, a tri su na respiratoru.

11:15 Na području Osječko-baranjske županije u posljednja 24 sata utvrđen je pozitivan nalaz na koronavirus za čak 123 osobe, što je najveći broj pozitivnih u jednom danu od početka epidemije.

Po mjestima stanovanja najviše je novopozitivnih iz Osijeka - 51 osoba, slijede Đakovo s 13, Čepin s deset, Belišće sa šest, Našice s pet i Tenja s 4 zaražene osobe. Po dvije su novopozitivne osobe iz Valpova, Bilja, Bizovca, Gata, Ivanovca, Sarvaša, Šljivoševaca, Velimirovca i Višnjevca, dok po jednu novopozitivnu osobu imaju Antunovac, Brezik Našički, Cret Bizovački, Čepinski Martinci, Dalj, Ernestinovo, Koritna, Koška, Petlovac, Potnjani, Punitovci, Silaš, Strizivojna, Široko Polje, Viljevo i Vinogradci. Novopozitivne osobe dakle žive u 31 naselju na području županije.

Na liječenju u KBC-u Osijek trenutačno se nalazi 51 pacijent koji je obolio od COVID-19, od kojih su četiri na respiratoru. Epidemiolozi su odredili samoizolaciju za 316 novih kontakata oboljelih osoba, pa se na području Osječko-baranjske županije u samoizolaciji nalazi ukupno 1587 osoba.

11:11 U Varaždinskoj županiji evidentirana su 53 nova slučaja zaraze koronavirusom. Što se tiče izvora zaraze, u 31 slučaju radi se o bliskim, obiteljskim i radnim kontaktima prethodno zaraženih osoba, dok je za 22 osobe izvor zaraze nepoznat. Kod troje zaraženih radi se o osobama starije životne dobi, osmero ih je iz školske populacije, a kod ostalih radi se o radno aktivnom stanovništvu. Četiri su nove osobe hospitalizirane.

Kako je na pojedinim privatnim okupljanjima u ivanečkom kraju došlo do veće izloženosti i slijedom toga detektirano više pozitivnih osoba, ZZJZ Varaždinske županije predložio je za stanovnike tog područja pojačani oprez i pojačane epidemiološke mjere s naglaskom na izbjegavanje nepotrebnih okupljanja, odgodu predviđenih organiziranih manifestacija i događanja te striktno pridržavanje uputa HZJZ-a.

11:05 U Zagrebu je 231 nova oboljela osoba. 72 osobe negativne su epidemiološke anamneze. Tri osobe su oboljele tijekom hospitalizacije. Sedam osoba zaraženo iz zdravstvenog sustava. Više detalja o tome možete pročitati ovdje.

11:00 Na području Brodsko-posavske županije zabilježeno je 15 novih slučajeva zaraze virusom SARS-CoV-2 te jedan slučaj zaraze osobe s prebivalištem u Istarskoj županiji. Prema prebivalištu, deset je zaraženih osoba iz Slavonskog Broda, dvije su iz Nove Kapele te po jedna s područja općina Staro Petrovo Selo, Oriovac i Slavonski Šamac.

Hospitalizirano je devet osoba (dvije više nego prethodni dan), od čega je jedna hospitalizirana osoba na respiratoru. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se nalazi ukupno 419 osoba.

10:33 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji 10 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Šest je novozaraženih osoba iz Daruvara, dvije su iz Garešnice, a po jedan novi slučaj zaraze COVID-om zabilježen je na području grada Bjelovara i općine Đulovac.

Jedna novozaražena osoba učitelj je u jednoj osnovnoj školi na području grada Garešnice, stoga je sukladno epidemiološkim mjerama jedan razred te škole stavljen u samoizolaciju. Među novooboljelim osobama jedna je zdravstveni djelatnik s područja grada Daruvara. Trenutačno je 76 aktivnih slučajeva zaraze koronavirusom. U samoizolaciji je 521 osoba.

10:23 Na području Zagrebačke županije oboljelo je 65 osoba. 18 novozaraženih je iz Velike Gorice, 12 iz Dugog Sela, osam iz Zaprešića, šest iz Samobora, četiri iz Rugvice, po dvije iz Jastrebarskog, Ivanić-Grada, Svetog Ivana Zeline, Jakovlja i Dubrave, a u Svetoj Nedelji i Luki zaražena je po jedna osoba. Jedna je osoba izliječena.   

Od novooboljelih 33 su kontakti prethodno oboljelih, tri su slučaja povezana s bolničkim ustanovama, jedan uz privatnu proslavu, dok je za 28 slučajeva nejasna epidemiološka anamneza. Samoizolacija je propisana za još 162 osobe.

Samoizolacija je propisana učenicima jednog razreda osnovne škole u Jastrebarskom te po jednom razreda srednje škole u Velikoj Gorici i Samoboru.

10:15 U posljednja 24 sata zabilježen je 1131 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 4233. Među njima je 505 pacijenata na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 24 pacijenta.

Preminula je jedna osoba.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno je zabilježeno 23.665 osoba zaraženih novim koronavirusom,. Preminulo je njih 345, a ukupno se oporavilo 19.087 osoba, od toga 459 u posljednja 24 sata.

U samoizolaciji su trenutačno 17.242 osobe. Do danas su ukupno testirane 385.072 osobe, od toga 5693 u posljednja 24 sata.

10:10 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježeno je 11 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o šest muških i tri ženske osobe iz Dubrovnika (za sedam je utvrđena epidemiološka veza) te dvije muške osobe iz Konavala (za jednu utvrđena ep. veza).

U OB-u Dubrovnik hospitalizirano je 14 osoba pozitivnih na koronavirus. U samoizolaciji je 491 osoba.

10:03 Na području Šibensko-kninske županije 16 osoba oboljelo je od COVID infekcije; po jedna s prebivalištem u Šibeniku i Vodicama. Od 14 osoba oboljelih od COVID-19 infekcije povezanih s Cvjetnim domom u Šibeniku, 12 je štićenika, a dvije osobe su djelatnice Cvjetnog doma.

Trenutačno je 40 aktivnih slučajeva oboljenja od COVID infekcije. Dvije se osobe liječe na odjelu infektologije šibenske bolnice. Ostali imaju blaže kliničke simptome i nalaze se u samoizolaciji. Pod mjerama zdravstvenog nadzora i samoizolacije trenutačno je 161 osoba.

10:00 Na području Zadarske županije devet je novih slučajeva zaraze koronavirusom, a u najvećoj mjeri riječ je o kontaktima zaraženih osoba. Četiri su novooboljele osobe iz Zadra, dvije iz Nina, a po jedna iz općina Poličnik, Privlaka i Sukošan.

Trenutačno je u Zadarskoj županiji 111 aktivnih slučajeva koronavirusne bolesti, u samoizolaciji je 316 osoba. U Općoj bolnici Zadar na svim COVID odjelima ukupno je hospitalizirano 14 pacijenata, od kojih je dvoje na respiratoru. Pet pacijenata s lakšim simptomima smješteno je u biogradskoj bolnici.

9:50 U Karlovačkoj su županiji 32 nova slučaja zaraze virusom SARS-CoV-2. Epidemiološka obrada je u tijeku. U samoizolaciji se nalazi 599 ljudi.

Na bolničkom liječenju nalazi se 35 pacijenata, od kojih su jedna starija ženska i jedna starija muška osoba na respiratoru, a jedna osoba na visokom protoku kisika.

9:39 U Požeško-slavonskoj županiji šestero je pozitivnih. Trenutačno je aktivan 81 slučaj zaraze koronavirusom, 71 osoba nalazi se u kućnoj izolaciji, a 10 ih je hospitalizirano. U samoizolaciji se nalazi 333 osobe.

9:27 U Vukovarsko-srijemskoj županiji je 49 novih pozitivnih osoba na COVID-19. Iz Vinkovaca je 10 novozaraženih, sedam ih je iz Ivankova, pet iz Tompojevaca, po tri iz Novih Jankovaca, Bošnjaka, Ćelija i Vukovara, po dvije iz Jarmine, Antina, Starih Mikanovaca, a po jedna osoba iz Babine Grede, Bogdanovaca, Banovaca, Iloka, Nijemaca, Orolika, Tordinaca, Tovarnika i Mikluševaca. Preminulih nema.

Trenutačno su u županiji 24 osobe hospitalizirane zbog bolesti COVID-19. U samoizolaciji je na području županije 969 osoba. Od ukupnog broja pozitivnih na COVID-19 u Vukovarsko-srijemskoj županiji pozitivno je 15 radnika iz sustava zdravstva.

9:21 U Primorsko-goranskoj županiji danas su 32 novozaražene osobe. Pet je osoba ozdravilo. Jedna je osoba preminula u KBC-u Rijeka. Aktivna su 132 slučaja zaraze, a 497 osoba je u samoizolaciji.

9:00 Na području Koprivničko-križevačke županije je potvrđeno devet novih slučaja bolesti COVID-19. Riječ je o šest osoba s križevačkog, dvije osobe s koprivničkog i jednoj osobi s đurđevačkog područja iz opće populacije, mlađe i srednje životne dobi.

Trenutačno je aktivno 65 slučaja, dvije su osobe oporavljene od bolesti COVID-19, a na bolničkom je liječenju ukupno 27 osoba. U samoizolaciji se nalaze 152 osobe.

8:43 U Sisačko-moslavačkoj županiji danas je jedanaest novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19. Riječ je o osam osoba iz Siska, dvije iz Hrvatske Kostajnice te jednoj iz općine Topusko.

8:38 U Zavodu za javno zdravstvo Istarske županije ispitano je 128 uzoraka brisova (43 za administrativne potrebe) na COVID-19, od kojih su dva pozitivna.

Kod jedne osobe radi se o epidemiološki uvezenom slučaju (boravak u gradu Zagrebu), a za drugu je u tijeku epidemiološka obrada. Izliječena je jedna osoba. Trenutačno je 21 aktivna COVID pozitivna osoba. U mjerama samoizolacije nalazi se 161 osoba.

8:25 U Zagrebu je zaražena još 231 osoba, potvrdio je za DNEVNIK.hr ravnatelj NZJZ-a Zvonimir Šostar.

Pročitajte i ovo Branko Kolarić "DUGI COVID" Brojni zaraženi osjećaju tegobe mjesecima nakon što su preboljeli koronu, epidemiolog poručuje: "To su dugotrajni efekti ove epidemije"

Pročitajte i ovo Konobar, ilustracija - 2 PATROLA DNEVNIKA NOVE TV Proveli smo dan s državnim inspektorima, njihov šef otkrio koliko su ugostitelja kaznili u posljednjih 48 sati i zbog čega: "Nama kazna nije prioritet..."

7:20 Počelo je cijepljenje protiv sezonske gripe, za koje zbog epidemije koronavirusa vlada golemo zanimanje. Cjepivo će stizati u nekoliko navrata, pa liječnici pozivaju na strpljenje i razumijevanje. Više o tome možete pročitati ovdje.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene