Nikola Milina
Nikola Milina Foto: DNEVNIK.hr

Prvi čovjek MUP-a Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina sudjelovali su na konferenciji o protupožarnoj sezoni i nakon nje komentirali aktualne političke događaje.


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je pucanje mjera u aferi Janaf. 

Vezani članci Konferencija za medije Nacionalnog stožera Kad ćemo doznati nove mjere? Presica Nacionalnog stožera otkazana bez objašnjenja Migranti - 2 Stručnjak za sigurnost: "Otisak na leđima izbjeglica potječe ili od štapa ili od pendreka, a ne od oružja kakvo spominju"

"Tu se nije radilo o pucanju mjera. Ovdje se radi da je netko rekao osobi određene informacije koja ona nije mogla znati. To itekako zanima policiju. Jer i nama je to u interesu. Malo je vjerojatno da su za to odgovorni ljudi koji su radili na istrazi. Mi radimo i provjeravamo i radimo izvide da dođemo do osobe koja je dala informacije", kazao je Milina. 

Komentirao je i pucanje mjera u slučaju SMS i Rimac. "Policiji je u interesu da spriječi odavanje službenih podataka", kazao je. 

Milina je komentirao i slučaj supruga tužiteljice u aferi Janaf. Naime, Državno odvjetništvo naložilo je očitovanje i ispitivanje slučaja zagrebačke tužiteljice, i to nakon što je otkriveno da se njezin suprug sumnjiči da je Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa, čuvao u stanu 4 i pol milijuna kuna, iako je znao da potječu od kaznenog djela. 

"Tu se rade dodatne istražne i dokazne radnje. Ja vam o tome nemam što reći", kazao je kratko. 

Policija, prema njegovim tvrdnjama, radi intenzivno i u slučaju navodno pronađenog novca. Milina nije želio odgovoriti na pitanje novinare je li spašen sadržaj mobitela Dragana Kovačevića. 

Milina je kazao i da je zatražio sve informacije vezano za slučaj ilegalnog Doma za starije u Legradu koji je otkrila korona. 

"Vidio sam to u medijima, postavio sam upite. To je stvar inspekcijskih službi. Nisam dobio povratni odgovor. Nemam dodatne informacije, nego one u medijima", kazao je Milina. 

Ministar Božinović nije želio komentirati uvode li se strože mjere u ugostiteljskim objektima dok ne razgovara s predstavnicima ugostitelja. 

"U petak smo otvorili razgovore. Mi u ovom tjednu već od danas počinjemo bilateralne razgovore vezano za pojedine segmente ugostiteljstva. Ne bih najavljivao ništa u ovom trenutku jer je fer play da prvo razgovaramo s ljudima u branši. Važno nam je da ne bude nikakvih naglih odluka. Naš dijalog će biti kontinuiran, uključujući i uvođenje nekih mjera. Sve ćete znati", kazao je.