Nikola Milina
Nikola Milina Foto: DNEVNIK.hr

Prvi čovjek MUP-a Davor Božinović i glavni ravnatelj policije Nikola Milina sudjelovali su na konferenciji o protupožarnoj sezoni i nakon nje komentirali aktualne političke događaje.


Glavni ravnatelj policije Nikola Milina komentirao je pucanje mjera u aferi Janaf. 

Vezani članci Davor Božinović Božinović: "Svaki cijepljeni građanin znači potencijalni krevet više za one kojima je to potrebno" Josip Ćelić Otkriveno koju je to službenu zadaću obavljao bivši zamjenik ravnatelja policije Ćelić kad je jurio 111 km/h brže od dopuštenog

"Tu se nije radilo o pucanju mjera. Ovdje se radi da je netko rekao osobi određene informacije koja ona nije mogla znati. To itekako zanima policiju. Jer i nama je to u interesu. Malo je vjerojatno da su za to odgovorni ljudi koji su radili na istrazi. Mi radimo i provjeravamo i radimo izvide da dođemo do osobe koja je dala informacije", kazao je Milina. 

Komentirao je i pucanje mjera u slučaju SMS i Rimac. "Policiji je u interesu da spriječi odavanje službenih podataka", kazao je. 

Milina je komentirao i slučaj supruga tužiteljice u aferi Janaf. Naime, Državno odvjetništvo naložilo je očitovanje i ispitivanje slučaja zagrebačke tužiteljice, i to nakon što je otkriveno da se njezin suprug sumnjiči da je Draganu Kovačeviću, bivšem šefu Janafa, čuvao u stanu 4 i pol milijuna kuna, iako je znao da potječu od kaznenog djela. 

"Tu se rade dodatne istražne i dokazne radnje. Ja vam o tome nemam što reći", kazao je kratko. 

Policija, prema njegovim tvrdnjama, radi intenzivno i u slučaju navodno pronađenog novca. Milina nije želio odgovoriti na pitanje novinare je li spašen sadržaj mobitela Dragana Kovačevića. 

Milina je kazao i da je zatražio sve informacije vezano za slučaj ilegalnog Doma za starije u Legradu koji je otkrila korona. 

"Vidio sam to u medijima, postavio sam upite. To je stvar inspekcijskih službi. Nisam dobio povratni odgovor. Nemam dodatne informacije, nego one u medijima", kazao je Milina. 

Ministar Božinović nije želio komentirati uvode li se strože mjere u ugostiteljskim objektima dok ne razgovara s predstavnicima ugostitelja. 

"U petak smo otvorili razgovore. Mi u ovom tjednu već od danas počinjemo bilateralne razgovore vezano za pojedine segmente ugostiteljstva. Ne bih najavljivao ništa u ovom trenutku jer je fer play da prvo razgovaramo s ljudima u branši. Važno nam je da ne bude nikakvih naglih odluka. Naš dijalog će biti kontinuiran, uključujući i uvođenje nekih mjera. Sve ćete znati", kazao je. 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju