Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Puno je teže''

Korona je donijela i veliku promjenu za koju mnogi tvrde da im se zapravo - sviđa. Ali stvari nisu crno-bijele: "To može proći, ali nije dovoljno dobro"

Aktualno Galerija Saša Vejnović Saša Vejnović Foto: DNEVNIK.hr Saša Vejnović Saša Vejnović Foto: DNEVNIK.hr Rad od kuće - 2 Rad od kuće - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Rad od kuće - 1 Galerija 1/4 >>
U online režimu ostaju zaposlenici u brojnim tvrtkama dok se neki u njega i vraćaju. Upravo je to preporuka Stožera - rad od kuće gdje god se može. I dok nekima takav način otežava posao, drugi su - zadovoljni.

Hrvoje Kvasnička je vlasnik tvrtke koja se bavi savjetovanjem u graditeljstvu. Iako je velik dio posla terenski, na gradilištu, korona je sastanke premjestila na internet. ''Dosta imamo tih zoom-ova, meet-ova što nam na neki način čak i štedi vrijeme jer dosta smo prije trošili vremena na vožnju, parking, a sad netko pošalje link, mi se spojimo i odradimo te sastanke.''

Pročitajte i ovo Ilustracija Raste broj zaraženih U tjedan dana 42 osobe umrle od COVID-a: "Nove podvarijante vrlo su zarazne" Ilustracija velik porast, slabo prijavljivanje Gdje je nestao COVID? Brojke u tjedan dana dvaput veće: "Teško je procijeniti koliko ljudi prijavljuju i koliko je to realno"

Gubi se, kaže, socijalna dimenzija poslovanja. Poslovne kave, ručkovi - gotovo da su postali prošlost, ali: ''Mislim da se ovako puno više koncentiramo na posao zato jer njega valjda moramo odraditi, a onda ovaj drugi, društveni moment se malo izgubio. Tako da smo mi postali učinkovitiji'', priča Karli Trstenjak za Dnevnik Nove TV Kvasnička.

S druge strane, neki posao u potpunosti obavljaju iz svog doma. Kolega Saša već gotovo dvije godine radi od kuće. Kao i cijela njegova redakcija. ''Posao koji mi radimo je puno teže raditi od kuće. Bez obzira na svu komociju koju imaš, doma si i ne moraš putovat na posao'', kaže Saša Vejnović, Dnevni urednik portala DNEVNIK.hr.

Najviše im, kaže, nedostaje brza, neposredna komunikacija. ''Mi moramo razgovarati o svim stvarima koje se tog dana događaju. Ako smo svi zatvoreni u svoje male kućice, dajemo si zadatke, to može proći, ali nije dovoljno dobro.''

S jedne strane ne morate razmišljati što ćete odjenuti ili izbjegavate prometne gužve, a s druge strane morate osigurati odgovarajuće uvjete za rad u vlastitom domu - tiho okruženje, dobru internetsku vezu. Neki se odlučuju i za hibridni model. 

''Kako bi učinkovitost rada bila što bolja mogli bi se organizirati tako da dva, tri dana radimo od doma, a ostatak radnoga vremena da bude iz ureda gdje se onda može organizirati i share desk. Na kraju je ono što je najbitnije učinkovitost rada'', kaže Branka Prišlić, glavna tajnica Udruge glas poduzetnika.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene