Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠIRI SE ZARAZA

Milanović: "U ovom trenutku za totalnu karantenu nisam. Apeliram na mir i smirenost"

Zoran Milanović
Zoran Milanović DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović u Austriji - 3 Zoran Milanović u Austriji - 3 Foto: DNEVNIK.hr Zoran Milanović Zoran Milanović Foto: DNEVNIK.hr Damir Krstičević Damir Krstičević Foto: DNEVNIK.hr +0 Zoran Milanović Galerija 1/5 >>
Predsjednik Zoran Milanović obišao je kamp i šatore koje za prihvat oboljelih pacijenata podižu pripadnici Hrvatske vojske ispred Kliničke bolnice Dubrava.

"Važno je u ovoj situaciji imati odgovornost i hladnu glavu. Družiti se isključivo sa onima koje poznajete. Bitno je i strpljenje i socijalna distanca. Ne vidim hazardno ponašanje, vidim neodgovorno ponašanje", izjavio je Milanović komentirajući ljude koji krše samoizolaciju. 

Pročitajte i ovo Zoran Milanović, Andrej Plenković - 3 Večeras u Provjerenom Ako ste ih zaboravili: Plameni jazavac, gojenac, šmrkavac, nilski konj... Nisu to klinci, nego najmoćniji političari u Hrvatskoj Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?''

Smatra kako za sada nema potrebe za totalnom karantenem, a da vojska trenutno ne treba pomagati policiji

"U ovom trenutku za totalnu karantenu nisam. Apeliram na mir i smirenost", kazao je.

Ne misli da ljudima u javnom sustavu treba smanjiti plaću na minimalac.

"Ja sam političar, meni možete smanjiti plaću ako će to imati simboličku ulogu, ali smanjiti minimalac u javnom sektoru, posebno minimalac u javnom sektoru je smrt za sustav", kazao je Milanović dodavši da tko god je to predložio nije velike pameti.

"Možete smanjiti plaću predsjedniku i premijeru, već ministru zdravlja ne bi, jer on radi više nego ja u ovoj fazi", zaključio je.

Za donacije iz Ujedinjenih Arapskih emirata rekao je da je svaka takva donacija potrebna, iako smo, rekao je, maske sposobni proizvoditi, ali respiratore ne može baš svatko proizvesti.

Ministar obrane Damir Krstičević izjavio je kako je naredio da vojska izradi plan na koji način može pomoći Stožeru civilne zaštite. 

"Imamo i medicinske timove. Združujemo resurse i pripremamo se. Ovo nije trka na 100 metara, ovo je maraton. Situacija je ozbiljna. Apeliram na ljude da ostanu kod kuće. Pazimo na svoju sigurnost i ljudi oko sebe", poručio je ministar. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene