Ilustracija
Ilustracija Foto: Getty Images

Pariški upravni sud zaključio je u presudi donesenoj u utorak da je francuska država zakazala u početnom upravljanju pandemijom koronavirusa.


Sud je ukazao na na propust da se nabave dovoljne količine maski uoči pandemije i na savjete objavljene na početku da nošenje maski ne donosi nikakvu korist općoj populaciji, suprotno dostupnim znanstvenim informacijama.

Tužbu sudu, koji je svoje nalaze temeljio samo na razdoblju do svibnja 2020. godine, podnijele su osobe koje su se bile zarazile virusom i rodbina preminulih.

Sud je ipak odbio zahtjeve za naknadu štete, presudivši da nema dovoljno dokaza o izravnoj povezanosti pogrešaka koje je napravila država i zaraze virusom.

Ilustracija Korona opet divlja: Pogledajte gdje i kad se možete cijepiti u svim većim gradovima

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Capak nakon sastanka u Vladi: "Imamo blagi porast novih slučajeva." Otkrio je i što možemo očekivati ove jeseni

Sud je također utvrdio da lockdown i opsežno testiranje nisu uvedeni prekasno. Francuska je bila teško pogođena pandemijom u ranim fazama prije nego što je vlada sredinom ožujka 2020. uvela lockdown.


 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju