Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Sve na jednom mjestu

Korona opet divlja: Pogledajte gdje i kad se možete cijepiti u svim većim gradovima

Punktovi za cijepljenje u Istri
Punktovi za cijepljenje u Istri Foto: NZZJZ Istarske županije
Iako ljetni mjeseci, kao i proteklih godina, obilježavaju manje brojke inficiranih koronavirusom, opasnost od zaraze i dalje je prisutna. Epidemiolozi pozivaju na cijepljenje kako bi jesen i zimu, vrijeme kad bi brojke zaraženih mogle porasti, dočekali zaštićeni.

Broj zaraženih koronavirusom posljednjih je dana u porastu, no interes građana za cijepljenjem tijekom ljetnih mjeseci znatno je manji. Ipak, cijepni punktovi rade i dalje. 

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo je 7 osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

Potražili smo informacije o tome gdje i kad se možete cijepiti protiv korone u najvećim gradovima Hrvatske.

Zagreb

HZJZ organizira punkt za cijepljenje bez najavljivanja u Zagrebu. Cijepljenje je organizirano za osobe koje trebaju primiti prvu, drugu, treću/docjepnu i četvrtu/docjepnu dozu cjepiva.

Cijepni punkt organizira u suradnji sa Školom narodnog zdravlja Andrija Štampar Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu na adresi Rockefellerova 4.

Građani se bez prethodne najave mogu cijepiti svake srijede od 16:00 do 20:00 sati. Dostupna su sva cjepiva, a građani mogu primiti prvu, drugu ili treću dozu cjepiva.

Na cijepnom punktu u Rockefellerovoj također je omogućeno cijepljenje djece bez najavljivanja u svim navedenim terminima koji se odnose i na odrasle osobe.

Informaciju o ostalim punktovima za cijepljenje u Zagrebu možete potražiti >>OVDJE.

Rijeka

Za područje Rijeke i okolice cijepljenje protiv virusa SARS CoV-2 provodi se bez prethodnog naručivanja u Nastavnom zavodu za javno zdravstvo Primorsko-goranska županije u Krešimirovoj 52a.

Građani se mogu cijepiti od ponedjeljka do petka u vremenu od 8 do 19:30.

Radnim danom cijepljenje se provodi od 8 do 15 sati u prostoriji ispred zgrade NZZJZ-a. Od 15 do 19:30 cijepljenje se provodi u Ambulanti 4 u zgradi NZZJZ-a.

Dobrovoljno cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina protiv bolesti COVID-19 odvija se petkom u terminu od 13 do 19:30.

Više detalja o cijepljenju djece, cijepnim punktovima i cijepljenju starijih, nepokretnih i teže pokretnih osoba možete pronaći >>OVDJE.

Pula

Građani se u Istri mogu cijepiti bez prethodne najave. Cijepni punktovi su u Buzetu, Labinu, Poreču, Puli i Rovinju. Cijepljenja su organizirana srijedom, četvrtkom i petkom u poslijepodnevnim satima.

Punktovi za cijepljenje u Istri Punktovi za cijepljenje u Istri (Foto: NZZJZ Istarske županije)

Na savjetovanje i cijepljenje mogu pristupiti svi zainteresirani bez obzira na to jesu li već cijepljeni nekom dozom cjepiva i/ili su preboljeli bolest COVID-19, a potrebno je donijeti osobnu iskaznicu/putovnicu i karticu zdravstvenog osiguranja te po potrebi medicinsku dokumentaciju radi savjetovanja.


U radno vrijeme svih cijepnih punktova moguće je cijepljenje po principu drive-in u automobilu ili drugom prijevoznom sredstvu za nepokretne, teško pokretne i imunokompromitirane osobe.

Varaždin

Svi zainteresirani građani cijepiti se mogu u Zavodu za javno zdravstvo Varaždinske županije, u prostorima Epidemiološke djelatnosti u Ulici F. Galinca 3 u Varaždinu – zgrada Zavoda za hitnu medicinu.

Cijepni punkt je na 3. katu, a građani se mogu cijepiti utorkom, srijedom i četvrtkom od 8 do 12 sati.

Split 

Građani se u Splitu mogu doći cijepiti bez najave radnim danom od 8 do 18 sati te subotom i nedjeljom od 8 do 12 sati na Nastavni zavod za javno zdravstvo Splitsko-dalmatinske županije u ambulanti Službe za epidemiologiju, Vukovarska 46

Slavonski Brod

Cijepljenje građana u Slavonskom Brodu odvija se srijedom na punktu Nastavni zavod za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, V. Nazora 2a u vremenu od 11 odnosno 12 do 14 sati.

U Novoj Gradiški građani se mogu cijepiti od 8 odnosno 10 do 12 sati.

Više detalja možete pronaći >>OVDJE.

Osijek

Građani se mogu cijepiti u Osijeku, Donjem Miholjcu, Đakovu, Belom Manastiru i Valpovu u Domovima zdravlja, odnosno NZJZ-u.

Detaljnije o radnom vremenu punktova za cijepljenje možete pročitati >>OVDJE.

Dubrovnik

Cijepljenje svih zainteresiranih hrvatskih državljana bit će u srijedu u vremenu od 8:30 do 10:30 u Studentskom domu, Ulica Marka Marojice 2.

Iz ZZJZ-a Dubrovačko-neretvanske županije napominju da je uz prvu, drugu i booster dozu, počelo i drugo docjepljivanje (četvrta doza).

Četvrtak doza je preporučena osobama starijim od 80 godina, a primjenjuje se najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze.

Više informacija o tome možete pročitati >>OVDJE.

Cijepljenje protiv bolesti COVID-19

Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo preporučuju cijepljenje protiv bolesti COVID-19 svima koji nemaju kontraindikacije za cijepljenje.

Primarno cijepljenje sastoji se od:

  • dvije doze cjepiva Comirnaty (Pfizer) s razmakom od najmanje tri tjedna
  • dvije doze cjepiva Spikevax (Moderna) s razmakom od najmanje četiri tjedna
  • dvije doze cjepiva Vaxzevria (AstraZeneca) s razmakom od 4-12 tjedana
  • jedne doza cjepiva Johnson&Johnson/Janssen ili
  • dvije doze cjepiva Nuvaxovid (Novavax) s razmakom od najmanje tri tjedna

Cijepljenje protiv COVID-a nakon preboljenja

Osobama koje ne pripadaju rizičnim skupinama za teški oblik bolesti COVID-19, a preboljele su COVID-19, neovisno o njihovom cijepnom statusu prije obolijevanja, HZJZ preporučuje tri do šest mjeseci nakon preboljenja primiti jednu dozu cjepiva.

Prihvatljivo je primiti i cijelo primarno cijepljenje uz preporuku većeg razmaka između doza, npr. tri mjeseca razmaka.

Osobe koje imaju veći rizik za teški oblik bolesti COVID-19 (stariji od 65 godina, osobe s umjerenom ili teškom imunosupresijom, osobe s teškim bolestima dišnog sustava, teškim oblicima bolesti srca i krvožilnog sustva, metaboličkim i endokrinim bolestima) koje su preboljele COVID-19, trebaju dva do tri mjeseca nakon preboljenja primiti cjepivo.

Više detalja o tome možete pročitati >>OVDJE.

Četvrta doza - drugo docjepljivanje

Drugo docjepljivanje (četvrta doza) preporučljivo je osobama starijim od 80 godina i osobama starijim od 65 godina koje su korisnici kolektivnog smještaja (dom za starije i nemoćne osobe) najmanje četiri mjeseca nakon primitka prve docjepne doze.

U tu svrhu koristi se mRNA cjepivo (Comirnaty od Pfizera ili Spikevax od Moderne).

Četvrta doza preporučuje se i osobama koje imaju povećani rizik za razvoj teških oblika bolesti COVID-19, a koje su primarno cijepljene cjepivom Janssen (Johnson&Johnson) i docijepile se cjepivom Janssen. U svrhu drugog docjepljivanja preporučuje se primijeniti mRNA cjepivo (Comirnaty ili Spikevax).


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene