Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL)
Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Patrik Macek/PIXSELL) Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs poručio je građanima da će sve službe, od policije i vatrogasaca do Hitne pomoći, izaći na poziv, ali ako ste u samoizolaciji, javite im da se znaju pripremiti.


Tim hitne medicinske pomoći u Bjelovaru nalazi se u izolaciji nakon što su u četvrtak intervenirali prema djetetu čiji su roditelji u samoizolaciji, ali to nisu rekli kada su zvali Hitnu pomoć. Župan je u četvrtak apelirao na odgovorno ponašanje i poštivanje naputaka za sprječavanje širenja koronavirusa.

Vezani članci Davorka Dušek, infektologinja Liječnica koja je primila prvog pacijenta s koronavirusom, od veljače nije stala: "Držimo se, ali već smo umorni" Kolona za testiranje na koronavirus Ne smanjuju se gužve za testiranje: Pogledajte nepreglednu kolonu automobila ispred Zavoda Andrija Štampar

"Imali smo slučaj da roditelji nisu javili da su u samoizolaciji kada su nazvali za intervenciju za svoje dijete. Sada je jedan naš tim hitne medicinske pomoći u izolaciji sve dok ne dođu nalazi testova za roditelje i dijete koji su bili u samoizolaciji", rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs na tiskovnoj konferenciji županijskoga Stožera Civilne zaštite te apelirao na odgovorno ponašanje i poštivanje naputaka za sprječavanje širenja koronavirusa.

Sve službe, od policije i vatrogasaca do hitne pomoći, izaći će na vaš poziv, ali ako ste u samoizolaciji, javite im da se znaju pripremiti, istaknuo je župan Bajs.

Županijski Stožer civilne zaštite održao je sastanak sa stožerima pet gradova Bjelovarsko-bilogorske županije vezano za odluku Nacionalnog stožera o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja. (Hina)