Malo tko je očekivao dobru sezonu i na jugu Hrvatske, u Dubrovniku gdje se odmara gotovo dvadeset tisuća gostiju. Neki od njih bili su i na Dubrovačkim ljetnim igrama koje završavaju večeras. Ali, s pozitivnom bilancom.

Galerija Nina Obuljen Koržinek - 1 Nina Obuljen Koržinek - 2 Nina Obuljen Koržinek - 3 +1 Nina Obuljen Koržinek - 4

U Dubrovniku je s ministricom kulture Ninom Obuljen Koržinek o planovima za jesen i zimu razgovarao reporter Mario Jurič.

Vezani članci Sanja Vištica - 4 Od ponedjeljka se u Austriji sve zatvara, osim nekoliko iznimki: Ako vas zaustavi COVID redar, morate dokazati kamo ste krenuli Novac, ilustracija Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio tko će sve dobiti potporu u kolovozu i rujnu

"Mi imamo plan kao što smo i cijelo vrijeme pratili situaciju. Znate da smo jedina europska država koja je držala kulturu cijelo vrijeme otvorenom", komentirala je ministrica.

Na jesen i zimu kultura se vraća u zatvorene prostore. "Svima nam je jasno da je jedini zlaz cijepljenje. Za kulturu jedini način da se vratimo normalnom odvijanju", rekla je.

Na razini Vlade dogovorit će se gdje će biti potrebne COVID digitalne potvrde. "Kad za to dođe vrijeme. Mi smo i ovo ljeto omogućili da biraju jednu ili drugu opciju - odvijanje u punim kapacitetima s COVID potvrdama ili bez COVID potvrda sa smanjenim kapacitetom", objasnila je ministrica kulture.

Država je već jednom pomogla glazbenicima, a na pitanje ima li novca za novi krug potpore, govori:

"Ne radi se o tome ima li novca. To je pitanje odgovornosti sviju nas. Moramo shvatiti da u ovim okolnostima, kad je cjepivo na raspolaganju, kad je država osigurala cjepivo, da nema više potrebe za takvim tipom potpora. Mi možemo osigurati kulturni život u relativno normalnim okolnostima, a mi ćemo davati poticaje da bi se taj kulturni život još više pokrenuo i za to će sigurno biti sredstava." 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

 

 

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju