Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Italija je to već učinila

Ministar zdravstva o zatvaranju škola u Hrvatskoj: ''Ako situacija eskalira, to ćemo učiniti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ministar zdravstva Vili Beroš rekao je u četvrtak da se zasad ne razmišlja o zatvaranju škola u Hrvatskoj, no ako situacija s koronavirusom eskalira, škole bi se mogle zatvoriti.

''Ako epidemiološka situacija bude ovakva, to neće biti potrebno. Ako situacija eskalira, razmišljat ćemo o tome i zatvoriti škole'', rekao je uoči sjednice Vlade ministar zdravstva Vili Beroš na pitanje razmišlja li se i o zatvaranju škola u Hrvatskoj, kao što je to učinila Italija.

Pročitajte i ovo Koronavirus, ilustracija - 4 U Hrvatskoj 2848 novih slučajeva Opet loše vijesti iz Dalmacije: Splitsko-dalmatinski stožer javio o 302 pozitivna slučaja. Još jedna županija zatražila oštrije mjere Slika nije dostupna Sastao se s ravnateljem Beroš u Zagorju: Specijalna bolnica u Stubičkim Toplicama postaje centar za COVID?

Beroš je dodao i da je razgovarao s ministricom Blaženkom Divjak, koja je rekla da su, bude li za time potrebe, osigurani alternativni načini organiziranja nastave.

Premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade istaknuo je da još uvijek nema odluke o zatvaranju škola. ''Vidim da je u eteru neka informacija o školama. Za javnost - nema nikakve odluke o tome da djeca ne bi išla u školu. Mi situaciju pratimo i sve što dosad poduzimamo je trezveno, razborito, transparentno i informativno i nikakvih drugih mjera nema. Važno je da javnost to zna'', poručio je premijer.

"Idemo mi s mjerama koje su do sada poduzete i o kojima smo se dogovorili", zaključio je Plenković.

Istaknuo je da je u suzbijanju širenja koronavirusa važan oprez. ''Ljudi moraju biti oprezni. Oprez naglašavamo od početka, ali generalne zabrane nema. Za svaki pojedini slučaj osoba se obraća Stožeru civilne zaštite, gdje će epidemiolozi za svaki pojedini slučaj procijeniti koliki je rizik i dat će svoje mišljenje. Samo ću reći za događanja na koja dolaze ljude iz pogođenih zemalja, tada treba biti posebno oprezan, ali ako dolaze samo hrvatski građani, sve je pod kontrolom'', poručio je ministar zdravstva.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene