Obavijesti Video Pretražite Navigacija
PAD POREZNIH PRIHODA

Čekate povrat poreza? Ministar Marić otkrio kada će vam novac sjesti na račune

Zdravko Marić
Zdravko Marić DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Zdravko Marić Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.hr Zdravko Marić Zdravko Marić Foto: DNEVNIK.hr +0 Zdravko Marić Galerija 1/3 >>
Ministar financija Zdravko Marić komentirao je, nakon sjednice užeg kabineta Vlade, financijsku situaciju u zemlji i podatke za svibanj.

"Već smo rekli da će svibanj biti najizazovniji mjesec u svakom pogledu i to se pokazalo točnim.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neuspjeli pregovori Zdravko Marić: "Nismo predlagali smanjenje plaća, sindikati su pokušali izdramatizirati sastanak" Slika nije dostupna ''Važno je da svi pridonose'' Ministar financija: ''Uštede će osjetiti svi. Ukupni rashodi ostaju kakvi su i planirani''

U svibnju bilježimo pad poreznih prihoda na oko 50 posto, a što se tiče doprinosa, prvenstveno mirovinskog, pad je oko 72 posto u odnosu na svibanj prošle godine", izjavio je ministar Marić i dodao kako ne želi ništa uljepšavati i da su ovo službene brojke. 

"No treba uzeti u obzir da je ove godine vikend bio kraj mjeseca svibnja i imali smo dva radna dana manje u odnosu na prošlu godinu", objasnio je ministar.  

Najavio je da će prve isplate povrata poreza za prošlu godinu na račune građana krenuti od 12. lipnja. 

"Namjera nam je, u dva tjedna od tog datuma, isplatiti sve povrate poreza za prošlu godinu", rekao je Marić i naglasio da to nema veze s izborima.

Najavio je i da će sve mirovine za svibanj biti isplaćene do Tijelova.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene