Ministar financija Zdravko Marić komentirao je, nakon sjednice užeg kabineta Vlade, financijsku situaciju u zemlji i podatke za svibanj.

Galerija


"Već smo rekli da će svibanj biti najizazovniji mjesec u svakom pogledu i to se pokazalo točnim.

Vezani članci Novi Zeland Ovu je zemlju WHO istaknuo kao dobar primjer borbe s pandemijom, a danas im je 100. dan bez ijednog novog slučaja zaraze Testiranje na koronavirus u Njemačkoj Od danas obavezan test za povratak u Njemačku iz rizičnih područja: Iz Hrvatske mogu bez njega, ali ne i iz naših susjeda

U svibnju bilježimo pad poreznih prihoda na oko 50 posto, a što se tiče doprinosa, prvenstveno mirovinskog, pad je oko 72 posto u odnosu na svibanj prošle godine", izjavio je ministar Marić i dodao kako ne želi ništa uljepšavati i da su ovo službene brojke. 

"No treba uzeti u obzir da je ove godine vikend bio kraj mjeseca svibnja i imali smo dva radna dana manje u odnosu na prošlu godinu", objasnio je ministar.  

Najavio je da će prve isplate povrata poreza za prošlu godinu na račune građana krenuti od 12. lipnja. 

"Namjera nam je, u dva tjedna od tog datuma, isplatiti sve povrate poreza za prošlu godinu", rekao je Marić i naglasio da to nema veze s izborima.

Najavio je i da će sve mirovine za svibanj biti isplaćene do Tijelova.