Zdravko Marić
Zdravko Marić Foto: Matija Habljak/Pixsell

Ministar financija rekao je kako se nada da će povrat poreza u lipnju postati praksa.


Ministar financija Zdravko Marić najavio je da će građanima unatoč nepovoljnoj proračunskoj situaciji u lipnju biti isplaćen povrat poreza. Dodao je kako se nada da će povrat preplaćenog poreza u lipnju postati trajna praksa, a ne kao do sada u kolovozu.

Vezani članci Koronavirus u BiH, ilustracija Novi podaci iz susjednih zemalja: U Srbiji od koronavirusa preminulo još devet osoba, u BiH umrlo petero ljudi Novi Zeland Ovu je zemlju WHO istaknuo kao dobar primjer borbe s pandemijom, a danas im je 100. dan bez ijednog novog slučaja zaraze

Marić je utorak posljednji put bio pred zastupnicima prije raspuštanja Sabora. Govorio je o stanju u državnoj blagajni. Ponovio je kako će gospodarstvo pasti za 9,4 posto. Proračunska rupa trebala bi biti 24 milijarde kuna. Zastupnike je zanimalo što će biti s nekim pravima profesora, ali i je li stanje u državnoj blagajni točno.

Nikola Grmoja iz Mosta pitao ga je misli li da će građani biti optimistični i najesen.

"Dobio sam niz epiteta, da sam knjigovođa, ali definitivno nisam sociolog i psiholog", odgovorio mu  je Marić.

Sabina Glasovac iz SDP-a pitala je zašto se prosvjetarima ukidaju i božićnice i regres. Marić je odgovorio kako se razgovor s njima nastavlja te da ništa ne bi prejudicirao.