Obavijesti Video Pretražite Navigacija
pozvala na cijepljenje tulum

Markotić o drami na Zaraznoj: "Morali smo poroditi zaraženu trudnicu. Ona je na respiratoru, zasad je živa..."

Ravnateljica Infektivne klinike "Dr. Fran Mihaljević" Alemka Markotić ispričala je na konferenciji Stožera neke od težih slučajeva s dežurstva od prije dva dana te pozvala da umjesto koronapartyja imamo cijepljenje tulum.

Alemka Markotić, ravnateljica Infektivne klinike "Dr. Fran Mihaljević", pozvala je i mlade žene koje planiraju trudnoću da se cijepe na vrijeme.

"Pritisak nam u bolnici postaje puno veći i teži. Preksinoć smo u mom dežurstvu imali oko 240 pregledanih, 120 upala pluća. Naši rentgeni rade punom parom. U jutarnjim satima smo imali osobu pozitivnu i u teškom stanju, visokorizičnu, s više od 180 kg", kazala je Markotić, dodajući da su ih za pola minute zvali zbog novog hitnog slučaja.

"Javili su da imamo trudnicu u teškom stanju. Tijekom noći se pogoršalo, dijete je doneseno živo carskim rezom. Ona je na respiratoru, zasad živa, nadam se da će tako i ostati", rekla je Markotić. Dodala je da su to situacije koje se mogu izbjeći.

Pojasnila je kada se trudnice trebaju cijepiti. Više o tome možete pročitati OVDJE.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nakon Olimpijskih igara Potvrdili prvi slučaj korone od početka pandemije: Premijer pozvao građane da se pripreme na ograničenja

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna cijepljenje do 19 sati Velike gužve za cijepljenje ispred Velesajma: Stigli i antivakseri

Osvrnula se i na koronapartije. "Mi smo kao nacija izbjegli koronaparti u prvom valu, sad smo ne pred partijem, nego tulumom. Tko želi, shvatit će, i umjesto koronatuluma možemo imati cijepljenje tulum, što smo vidjeli jučer na Velesajmu. Prvaci smo u sportu, možemo biti i prvaci u cijepljenju", zaključila je Markotić.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene