Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Strani mediji se raspisali o Hrvatskoj: Ustavni sud blokirao Milanoviću put za sastavljanje vlade, ali kad bi mu to uspjelo...

KAD ĆE STUPITI NA SNAGU?

Loše vijesti iz Italije: Uvodi se petodnevna karantena za sve koji ulaze u zemlju, uključujući i talijanske državljane

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Italija će uvesti petodnevnu karantenu za putnike koji dolaze iz zemalja članica Europske unije, rekli su u utorak izvori u ministarstvu zdravstva.

Svi koji dolaze iz EU-a morat će obaviti testiranje prije polaska, biti u petodnevnoj karanteni i ponoviti test nakon toga, što je već na snazi za zemlje izvan EU-a, navode isti izvori.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna U redu za hranu Hrvati iz paralizirane Italije: "Tko bi rekao da će nam obična nabava namirnica postati luksuz" Milano Borba s koronavirusom Hrvati u Italiji: "Televizije svakih 10 minuta emitiraju pravila o mjerama protiv koronavirusa, sve podsjeća na rat u Hrvatskoj"

Ta mjera "vrijedi za sve koji odlaze i dolaze" na poluotok, pa i za talijanske državljane, dodalo je ministarstvo odgovarajući na upit agencije France Pressea.

Nova mjera odmah stupa na snagu, dan nakon njezine objave u Službenom listu i bit će na snazi do 6. travnja, precizira ministarstvo, dok je uskrsni vikend, koji počinje u subotu i završava u ponedjeljak, jako popularan među stranim turistima za posjet Italiji.

Najveći dio Italije trenutačno je pod oštrim epidemiološkim mjerama kako bi se zaustavio treći val epidemije (barovi i restorani zatvoreni za posjetitelje, ograničeno kretanje ...).

Usto će čitav poluotok biti proglašen crvenom zonom (visokog rizika zaraze i s najvećim mogućim restrikcijama) za uskrsni vikend, koji je po starom običaju prigoda za obiteljsko okupljanje.

Pandemija je dosad pokosila više od 108.000 ljudi u toj zemlji, pokazuju podaci ministarstva zdravstva.

Talijanski premijer Mario Draghi, koji je na dužnost stupio prošlog mjeseca, obećao je ubrzati kampanju cijepljenja u Italiji, prvoj europskoj zemlji koju je pandemija teško pogodila i koja se trenutačno suočava s trećim valom COVID-a.

Draghi (73) primio je u utorak prvu dozu cjepiva AstraZeneca, priopćio je njegov ured, u znak podrške kontroverznom cjepivu.

Bivši šef Europske središnje banke i njegova supruga cijepljeni su u centru smještenom na glavnom kolodvoru Rima Termini, rekao je glasnogovornik.

Italija je suspendirala upotrebu cjepiva AstraZenece na nekoliko dana u ožujku zbog sumnje na njegove nuspojave, sve dok Europska agencija za lijekove (EMA) nije ponovno dala zeleno svjetlo za njegovu uporabu.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene