Obavijesti Video Pretražite Navigacija
"Epidemiolozi će odlučiti o izolaciji"

Šok u Osijeku! Župan Anušić pozitivan na koronu, nalaz stigao usred sastanka s premijerom

Aktualno Galerija +0 Susret Andreja Plenkovića i Ive Anušića u Osijeku Galerija 1/1 >>
Premijer Andrej Plenković danas je u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. Tijekom posjeta Osijeku susreo se sa županom Ivom Anušićem, no ono što se dogodilo izazvalo je zabrinutost. Usred sastanka stigao je nalaz koji je potvrdio da je župan Anušić pozitivan na koronu.

Prije obraćanja medijima premijer Andrej Plenković bio je na sastanku sa županom Ivom Anušićem. Čini se kako župan nije imao nikakve simptome te je testiranje obavljao zbog planiranog puta u Vojvodinu, kamo je trebao ići u srijedu. 

Tako se dogodilo da je usred sastanka s premijerom županu stigao pozitivan nalaz na koronu.

Odmah je stiglo i priopćenje za medije. "Uoči dolaska predsjednika Vlade RH, u Zavodu za javno zdravstvo obavili smo testiranje zbog sutrašnjeg puta u Vojvodinu. Na poziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji trebali smo održati sastanak 31. ožujka u Monoštoru. Nalazi su stigli oko 11:15, pozitivan je nalaz župana Ivana Anušića i dvoje članova Kabineta. Župan je zbog pozitivnog nalaza napustio sastanak te će biti u izolaciji."

Pročitajte i ovo Andrej Plenković u Osijeku U obilasku Slavonije Plenković ponovno o predsjedniku: "Nacrtao je metu na predstavniku Srba. To je sramota i pravi govor mržnje"

Plenković je na početku obraćanja izjavio kako je župan odmah ustao i napustio sastanak te da su na sastanku imali maske. Dodao je kako to u današnje vrijeme nije nimalo čudna situacija te da se nada da župan neće imati nikakve ozbiljnije simptome.

''Župan je otišao, a mi smo dovršili sastanak. O tome hoću li morati u izolaciju odlučit će epidemiolozi'', rekao je premijer te je napomenuo da se sa županom nije rukovao. 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene