Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak epidemiologa iz cijele zemlje. Na sastanku je bio i Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je ipak otišao malo ranije zbog obveza u ministarstvu.


''Bitno je da se cjepivo što prije potroši i da se kontinuirano održavaju masovna cijepljenja. Svi oni koji imaju mogućnost organizirat će nove punktove za cijepljenja, kako cjepiva budu dostupna'', rekao je Krunoslav Capak za N1 nakon sastanka s epidemiolozima.

Velike brojke novozaraženih, kao i udio pozitivnih među testiranima, i dalje je zabrinjavajuće visok. ''Mi smo sada na vrhuncu trećeg vala. Brojke su velike, a visok postotak zaraženih među testiranima pokazuje nam da epidemija traje i bukti. Važno je da što brže provodimo cijepljenje i da se pridržavamo mjera, pa će se situacija smiriti'', objasnio je Capak.

Peđa Grbin Oporba će pokrenuti postupak protiv ministra Beroša: "Dat ćemo mu priliku da sam ode. Prijatelju moj, kakav ti je to tim?"

Pune se bolnice, sve više otkaza operacija - 1 Bolnice zbog koronavirusa odgađaju operacije i preglede: "Do rujna mogu tri puta umrijeti i oživjeti"

Još je jednom potvrdio kako zasad nema promjena u načinu donošenja mjera te da će i dalje ostati na snazi odluka da mjere donose lokalni stožeri na županijskim razinama. ''Ako brojke budu rasle, razmišljat ćemo o mjerama i na nacionalnoj razini. Zasad je najbolje ovako jer županijski stožeri najbolje mogu procijeniti odakle im se virus širi i kojim ga je mjerama najbolje suzbijati'', rekao je Capak.

Kada je u pitanju početak cijepljenja cjepivima kompanije Johnson & Johnson, Capak kaže kako još čekamo neke papire koje proizvođač nije poslao, a kada oni stignu, cijepljenje bi, nakon jučerašnjeg povoljnog mišljenja EMA-e, trebalo početi odmah.

''Moja suradnja s ministrom Berošem je izvrsna, ne vidim nikakav problem u njoj'', rekao je na pitanje o potencijalnoj ostavci ministra Berošem.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju