Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Mjere i dalje na lokalnim stožerima

Capak: ''Udio pozitivnih govori nam da je treći val na vrhuncu i da epidemija bukti''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Ministarstvu zdravstva održan je sastanak epidemiologa iz cijele zemlje. Na sastanku je bio i Ministar zdravstva Vili Beroš, koji je ipak otišao malo ranije zbog obveza u ministarstvu.

''Bitno je da se cjepivo što prije potroši i da se kontinuirano održavaju masovna cijepljenja. Svi oni koji imaju mogućnost organizirat će nove punktove za cijepljenja, kako cjepiva budu dostupna'', rekao je Krunoslav Capak za N1 nakon sastanka s epidemiolozima.

Velike brojke novozaraženih, kao i udio pozitivnih među testiranima, i dalje je zabrinjavajuće visok. ''Mi smo sada na vrhuncu trećeg vala. Brojke su velike, a visok postotak zaraženih među testiranima pokazuje nam da epidemija traje i bukti. Važno je da što brže provodimo cijepljenje i da se pridržavamo mjera, pa će se situacija smiriti'', objasnio je Capak.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna PORUKA VLADAJUĆIMA Oporba će pokrenuti postupak protiv ministra Beroša: "Dat ćemo mu priliku da sam ode. Prijatelju moj, kakav ti je to tim?"

Pročitajte i ovo Pune se bolnice, sve više otkaza operacija - 1 PUNO COVID BOLESNIKA Bolnice zbog koronavirusa odgađaju operacije i preglede: "Do rujna mogu tri puta umrijeti i oživjeti"

Još je jednom potvrdio kako zasad nema promjena u načinu donošenja mjera te da će i dalje ostati na snazi odluka da mjere donose lokalni stožeri na županijskim razinama. ''Ako brojke budu rasle, razmišljat ćemo o mjerama i na nacionalnoj razini. Zasad je najbolje ovako jer županijski stožeri najbolje mogu procijeniti odakle im se virus širi i kojim ga je mjerama najbolje suzbijati'', rekao je Capak.

Kada je u pitanju početak cijepljenja cjepivima kompanije Johnson & Johnson, Capak kaže kako još čekamo neke papire koje proizvođač nije poslao, a kada oni stignu, cijepljenje bi, nakon jučerašnjeg povoljnog mišljenja EMA-e, trebalo početi odmah.

''Moja suradnja s ministrom Berošem je izvrsna, ne vidim nikakav problem u njoj'', rekao je na pitanje o potencijalnoj ostavci ministra Berošem.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene