Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Ovisno o epidemiološkoj situaciji

Kada će se djeca vratiti u vrtiće i školske klupe? Capak: ''Postoje planovi za to. Neki godinu mogu završiti i bez povratka u škole''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ravnatelj Hrvatskoj zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak rekao je u ponedjeljka da povratak djece u školske klupe i vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji. Dodao je da sustav e-učenja dobro funkcionira.

Krunoslav Capak, ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo rekao je u ponedjeljak da neki vrtići i neke škole od 1. do 4. razreda u Hrvatskoj i dalje rade jer roditelji nemaju drugo rješenje.

Pročitajte i ovo Radovan Fuchs Loše za škole Ministar Fuchs: "Škole na dan izbora neće raditi, ali..." Krunoslav Capak za Dnevnik.hr roditelji u nedoumici Otkrivamo upute: Evo kojoj se djeci ne preporučuje odlazak u vrtić i školu te koje su mjere predviđene

''Kad će se djeca vratiti u škole i vrtiće ovisi o epidemiološkoj situaciji i dogovoru između Vlade i Kriznog stožera. Planovi za to postoje. Ako se epidemiološka situacija poboljša, mi sad imamo povoljnu situaciju, ali ona mora potrajati nekoliko dana. Ako bude kontinuirano ovakva, mi ćemo naravno porazgovarati i o tome'', rekao je.

Ocijenio je da e-škola ide jako dobro. ''Mi i Ministarstvo obrazovanja mislimo da za neke kohorte nije potrebno da se vraćaju u škole, nego da školska godina može završiti i bez povratka u škole. Ali za neke, kao što su maturanti i djeca koja imaju asistente, mislimo da bise trebali vratiti u škole. Ali u kojem će to periodu biti, to ovisi o epidemiološkoj o situaciji i o našem dogovoru'', zaključio je ravnatelj HZJZ-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene