Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Incident u VInkovcima

Kršenje mjera: Opijali se i roštiljali, jedan odbijao dati osobne podatke policiji i poručio da je zaražen, drugi ih napao...

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Policija je u VInkovcima zatekla šest osoba kako se zabavljaju uz alkohol i roštilj uz obalu Bosuta, čime su prekršili mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.

Šestero Vinkovčana je u subotu popodne oko 17:30 sati policija zatekla uz obalu rijeke Bosut kako pripremaju roštilj i konzumiraju alkohol, ne poštujući propisane mjere Stožera civilne zaštite radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Pročitajte i ovo Igor Vidić, brat blizanac nultog pacijenta U Hrvatskoj Nulti COVID-19 pacijent prije četiri godine pod rotirkama odveden u bolnicu: "Traumatično iskustvo gdje se preko noći okrenuo svakodnevni život" Slika nije dostupna Širenje zaraze Vinkovci prelaze na online nastavu: "Ovo činimo kako bismo suzbili zarazu na što manju mjeru"

Kad su policajci krenuli u provjeravanje identiteta navedene šestorke, jedna od zatečenih osoba na pikniku uz Bosut odbila je dati svoju osobnu iskaznicu na uviđaj, odbijala je dati podatke o identitetu te je policajcima poručila da je zaražena koronavirusom, piše u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Tad je došlo i do naguravanja s policijom, fizičkog obračuna i bijega.

"U daljnjem tijeku postupanja policijskih službenika 53. godišnjak iz Vinkovaca, kojemu je identitet već provjeren, je ozbiljno prijetio policijskim službenicima te ih odgurivanjem spriječavao u postupanju prema drugoj, u pogledu provjere identiteta nesuradnoj osobi, no isti je ubrzo zaustavljen u svom nezakonitom činu, a muškarac koji je izbjegavao podvrgnuti se provjeri je tjelesno nasrnuo na policijskog službenika i potom pobjegao", stoji u policijskom priopćenju.

Međutim, odbjegli napadač brzo se vratio, ovaj put s osobnom iskaznicom koju je predao policajcima na uvid te je utvrđeno da je riječ o još jednom 53-godišnjaku iz Vinkovaca.

Policija je nakon toga utvrdila da su obojica 53-godišnjaka bila u alkoholiziranom stanju, no nitko u incidentu nije vidljivo ozlijeđen.

"U incidentu nitko nije zadobio vidljive ozljede, a navođenje zdravstveno upitnog statusa od strane jednog od nasilnika je demantirano nakon izvršenih provjera. Protiv oba muškarca su podnijete kaznene prijave te će biti predani policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske", stoji na kraju policijskog priopćenja.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene