Policijsko vozilo
Policijsko vozilo Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell

Policija je u VInkovcima zatekla šest osoba kako se zabavljaju uz alkohol i roštilj uz obalu Bosuta, čime su prekršili mjeru strogog ograničavanja zadržavanja na ulicama i drugim javnim mjestima zbog epidemije koronavirusa u Hrvatskoj.


Šestero Vinkovčana je u subotu popodne oko 17:30 sati policija zatekla uz obalu rijeke Bosut kako pripremaju roštilj i konzumiraju alkohol, ne poštujući propisane mjere Stožera civilne zaštite radi sprječavanja širenja zaraze koronavirusa.

Vezani članci Splitska Riva, ilustracija Poduzetnike u gradskom prostoru oslobodili plaćanja zakupnine, Opara predlaže da ne plaćaju ni komunalnu naknadu Nikola Grmoja Most se protivi drakonskim kaznama za kršenje mjera, Grmoja: "Tražimo da o tome odlučuje Sabor dvotrećinskom većinom"

Kad su policajci krenuli u provjeravanje identiteta navedene šestorke, jedna od zatečenih osoba na pikniku uz Bosut odbila je dati svoju osobnu iskaznicu na uviđaj, odbijala je dati podatke o identitetu te je policajcima poručila da je zaražena koronavirusom, piše u priopćenju PU vukovarsko-srijemske.

Tad je došlo i do naguravanja s policijom, fizičkog obračuna i bijega.

"U daljnjem tijeku postupanja policijskih službenika 53. godišnjak iz Vinkovaca, kojemu je identitet već provjeren, je ozbiljno prijetio policijskim službenicima te ih odgurivanjem spriječavao u postupanju prema drugoj, u pogledu provjere identiteta nesuradnoj osobi, no isti je ubrzo zaustavljen u svom nezakonitom činu, a muškarac koji je izbjegavao podvrgnuti se provjeri je tjelesno nasrnuo na policijskog službenika i potom pobjegao", stoji u policijskom priopćenju.

Međutim, odbjegli napadač brzo se vratio, ovaj put s osobnom iskaznicom koju je predao policajcima na uvid te je utvrđeno da je riječ o još jednom 53-godišnjaku iz Vinkovaca.

Policija je nakon toga utvrdila da su obojica 53-godišnjaka bila u alkoholiziranom stanju, no nitko u incidentu nije vidljivo ozlijeđen.

"U incidentu nitko nije zadobio vidljive ozljede, a navođenje zdravstveno upitnog statusa od strane jednog od nasilnika je demantirano nakon izvršenih provjera. Protiv oba muškarca su podnijete kaznene prijave te će biti predani policijskom pritvorskom nadzorniku PU vukovarsko-srijemske", stoji na kraju policijskog priopćenja.