Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Širenje zaraze

Vinkovci prelaze na online nastavu: "Ovo činimo kako bismo suzbili zarazu na što manju mjeru"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zbog pogoršane epidemiološke situacije, u srednjim i višim razredima osnovnih škola na području grada Vinkovaca od ponedjeljka će se nastava održavati online, najavljeno je u nedjelju na konferenciji za novinare županijskog i gradskog Stožera civilne zaštite.

"Od sutra, u idućih 14 dana, nastava će se u vinkovačkim srednjim školama i osnovnim školama za učenike od 5. do 8. razreda održavati online, dok će niži razredi imati nastavu u školama", kazala je pročenica za obrazovanje Vukovarsko-srijemske županije Jadranka Mustapić-Karlić.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Objavili rezultate testiranja Jedan tjedan prije zimskih praznika zagrebačke srednje škole prelaze na online nastavu. Lovrić: "Učenici nisu masovni prenositelji" Slika nije dostupna Incident u VInkovcima Kršenje mjera: Opijali se i roštiljali, jedan odbijao dati osobne podatke policiji i poručio da je zaražen, drugi ih napao...

Dodala je da će se online nastava održavati i za učenike 4. razreda vinkovačke osnovne škole Ivana Gorana Kovačića, u kojem je velik broj zaraženih učenika.

Vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić kazao je kako će se već u petak odluka o online nastavi preispitati te vidjeti treba li je suziti ili možda i proširiti.

"Ovo što činimo, činimo kako bi suzbili zarazu na što manju mjeru, a naše građane zaštitili", kazao je Bosančić.

Od ponedjeljka nove mjere

Načelnik županijskog Stožera civilne zaštite Zdravko Kelić kazao je kako će se županijski Stožer sastati u ponedjeljak te će se donijeti još neke mjere za neka druga područja u županiji.

Kelić je potvrdio kako je povećani broj zaraženih osoba u Vukovarsko-srijemskoj županiji, posebice u Vinkovcima, posljednjih dana, posljedica krizmi i prve pričesti koje su održane proteklog vikenda na području županije i u Vinkovcima.

U posljednja 24 sata na području Vukovarko-srijemske županije 19 je novopozitivnih osoba od kojih je 17 iz Vinkovaca, a toliko je Vinkovčana bilo novopozitivno i u subotu kada je u županiji bilo novozaraženih 23 osobe.

Iz Zavoda za javno zdravstvo Vukovarsko-srijemske županije povećani broj novozaraženih koronavirusom, posebice u Vinkovcima, dovode u vezu s krizmom i prvom pričesti koje su proteklog vikenda održane u vinkovačkim župama Sv. Ćirila i Metoda u Radićevom bloku i Blaženoga Alojzija Stepinca u Mirkovcima.


 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene