Medicinska sestra sa zaštitnom maskom tijekom pandemije koronavirusa
Medicinska sestra sa zaštitnom maskom tijekom pandemije koronavirusa Foto: Afp

Pentagon je u četvrtak priopćio da je zaprimio narudžbu američke savezne države za 100.000 mrtvačkih vreća namijenjenih zdravstvenim agencijama u zemlji dok se Sjedinjenim Državama širi epidemija Covida-19.


Logistička služba ministarstva obrane "u ovom trenutku odgovara" na zahtjev američke agencije za upravljanje izvanrednim situacijama (FEMA) "za 100.000 mrtvačkih vreća za potrebe mrtvačnica zdravstvenih agencija u saveznim državama", rekao je glasnogovornik Pentagona, potpukovnik Mike Andrews.

Vezani članci Švedska u doba koronavirusa Strah od širenja zaraze: Susjedne države otvaraju granice, ali ne puštaju Šveđane? Ulica, ilustracija Trgovine opet mogu raditi nedjeljom! U Hrvatskoj drugi dan zaredom nema novooboljelih, jedna osoba preminula

FEMA koordinira napore američkih saveznih država u borbi s koronavirusom.

Predsjednik Donald Trump upozorio je ovog tjedna da SAD očekuju dva "veoma, veoma bolna" tjedna.

Bijela kuća je ocijenila da bi od koronavirusa moglo umrijeti od 100.000 do 240.000 ljudi u zemlji budu li se poštovale sadašnje mjere, a od 1,5 do 2,2 milijuna ne budu li se poštovale.

Više od 75 posto Amerikanaca trenutačno je obuhvaćeno strogom mjerom zabrane kretanja. Mjera je uvedena u većini velikih gradova a stanje se pogoršava u Chicagu i u New Orleansu. (Hina)