Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Koronavirus u SAD-u

Spremaju se za najgore: Pentagon zaprimio zahtjev za 100.000 mrtvačkih vreća

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pentagon je u četvrtak priopćio da je zaprimio narudžbu američke savezne države za 100.000 mrtvačkih vreća namijenjenih zdravstvenim agencijama u zemlji dok se Sjedinjenim Državama širi epidemija Covida-19.

Logistička služba ministarstva obrane "u ovom trenutku odgovara" na zahtjev američke agencije za upravljanje izvanrednim situacijama (FEMA) "za 100.000 mrtvačkih vreća za potrebe mrtvačnica zdravstvenih agencija u saveznim državama", rekao je glasnogovornik Pentagona, potpukovnik Mike Andrews.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Rastu brojke U SAD-u u 24 sata zaraženo više od 58.000 ljudi: Najavljeno zatvaranje barova i popularnih plaža Slika nije dostupna BORBA S PANDEMIJOM Broj slučajeva koronavirusa oborio rekord: SAD ima više od 55.000 novooboljelih u jednom danu

FEMA koordinira napore američkih saveznih država u borbi s koronavirusom.

Predsjednik Donald Trump upozorio je ovog tjedna da SAD očekuju dva "veoma, veoma bolna" tjedna.

Bijela kuća je ocijenila da bi od koronavirusa moglo umrijeti od 100.000 do 240.000 ljudi u zemlji budu li se poštovale sadašnje mjere, a od 1,5 do 2,2 milijuna ne budu li se poštovale.

Više od 75 posto Amerikanaca trenutačno je obuhvaćeno strogom mjerom zabrane kretanja. Mjera je uvedena u većini velikih gradova a stanje se pogoršava u Chicagu i u New Orleansu. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene