Ekskurzija, ilustracija
Ekskurzija, ilustracija Foto: Getty Images

Ministarstvo turizma i sporta konačno je objavilo je Javni poziv za dodjelu potpora male vrijednosti za pomoć putničkim agencijama i organizatorima putovanja za koji su osigurana sredstva iz državnog proračuna u vrijednosti od 36 milijuna kuna.


Potpore mogu dobiti turističke agencije koje su u 2020. godini pretrpjele pad poslovnih prihoda u odnosu na 2019. godinu od najmanje 75 posto i koje su subjekti malog gospodarstva (srednja, mala i mikro trgovačka društva izvan javnog sektora i obrti).

Odobravaju se i  potpore za trošak povrata sredstava (avansa) putnicima koji su uplatili svoja putovanja, a riječ je o troškovima koji su nastali u periodu od 1. siječnja 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine.

''Vlada Republike Hrvatske donijela je Odluku o donošenju programa za pomoć pogođenim djelatnostima iz prometnog sektora, turističkog sektora te industrije kulturnih i umjetničkih događanja za pokretanje i normalizaciju tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije COVID-19, kojom nastavlja s mjerama pomoći namijenjenim pogođenim sektorima, uključujući sektor turizma.

Turizam - 2 Suncobrani, ležaljke, vožnja taksijem od 13 kilometara za 800 kuna, naplata klima-uređaja: Provjerili smo što sve turisti plaćaju na našoj obali

Davor Božinović Božinović o COVID potvrdama: ''Osoba koja je bila pozitivna na antigenskom trebala bi se tretirati kao osoba pozitivna na PCR testu''

Cilj je Programa doprinijeti pokretanju i normalizaciji tekućeg poslovanja uslijed aktualne pandemije, kroz mjeru jednokratne državne potpore male vrijednosti'', izvijestili su iz Ministarstva.

Više o odluci možete pročitati na službenim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju