Obavijesti Video Pretražite Navigacija
NAJVIŠE U DVIJE GODINE

Zbog naglog porasta broja novozaraženih u lockdownu završio još jedan velegrad, ukidaju javni prijevoz i uvode masovna testiranja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Kina je u nedjelju objavila da ima 1807 novih lokalnih slučajeva bolesti COVID-19, najviše u dvije godine i trostruko više nego dan ranije, a zbog 66 slučajeva zatvorila je 17-milijunski grad Shezhen.

Broj lokalno prenosivih slučajeva s potvrđenih simptomima narastao je sa subotnjih 476 na 1807.

Pročitajte i ovo Vladimir Putin Drugačija slika Ovo su državnici koji su čestitali Putinu na pobjedi na izborima: "Naš stariji brat je trijumfirao, to je dobar znak za svijet" Ilustracija Ostavljena djeca Tijelo nestalog dječaka (13) pronašli zakopano u napuštenom povrtnjaku: Prije smrti prebacio je novac s računa

Kineske brojke daleko su ispod brojeva zaraženih u drugim zemljama, no novi rast zabrinjava vlasti koje su od početka pandemije uvodile najoštrije mjere zatvaranja.

Zbog nove brzo šireće varijante omikron kineske vlasti dopustile su kupnju brzih testova kako bi ubrzale smanjenje infekcija, jer testovi koji su se do sada primjenjivali zahtijevali su da medicinski radnici uzmu uzroke.

Grad Shenzhen na jugu Kine sa 17 milijuna stanovnika zatvoren je nakon što je dijagnosticirano novih 66 zaraženih koronavirusom, objavila je lokalna vlada grada u kojem su sjedišta tehnoloških divova kao što su Huawei i Tencent.

Shenzhen ukida javni prijevoz od ponedjeljka i provodi tri kruga masovnog testiranja. Zatvaraju se svih restorani i svi lokali za zabavu u zatvorenim prostorima.

Sjeveroistočna pokrajina Jilin prijavila je 1412 novih simptomatskih slučajeva u subotu i čini 78 posto od ukupnog kineskog broja zaraženih, što je porast u odnosu na 134 dana ranije.

Vlasti u gradu Changchunu, koji je već u lockdownu, provode masovna testiranja i osposobljuju privremenu bolnicu s 1500 kreveta.

Kineska komunistička partija smijenila je šest dužnosnika lokalne vlade u južnome gradu Dongguanu jer nisu dovoljno učinili da spriječe novi val zaraza, objavili su državni mediji u nedjelju.

China Development Forum, skup na visokoj razini planiran u Pekingu od 19. do 22. ožujka odgađa se zbog novih slučajeva korone i ne zna se kada će se održati, objavljeno.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene