Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Iz minute u minutu

Nacionalni stožer: U protekla 24 sata zabilježen 41 novi slučaj zaraze koronavirusom, jedna osoba preminula. Čak 10 županija bez novooboljelih

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U Hrvatskoj je danas potvrđen 41 novi slučaj zaraze, a jedna je osoba preminula.

* Nacionalni stožer izvijestio o 41 slučaju zaraze

Pročitajte i ovo Ilustracija JN.1 Dobro proučite! Ovih osam simptoma povezuje se s novom varijantom koronavirusa Koronavirus - ilustracija - 5 Umrle dvije osobe Veći skok novih slučajeva zaraze koronavirusom zabilježen u još jednoj susjednoj zemlji

* Jedna je osoba preminula

Tijek događaja iz minute u minutu pratite u nastavku.

14:00 ''U protekla 24 sata zabilježen je 41 novi slučaj zaraze virusom SARS-CoV-2 te je broj trenutačno oboljelih (aktivnih slučajeva) u Hrvatskoj danas ukupno 749. Među njima su 133 pacijenta na bolničkom liječenju, od toga je na respiratoru 9 pacijenata.

Jedna je osoba preminula.

Od 25. veljače 2020., kada je zabilježen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, do danas ukupno su zabilježene 4923 osobe zaražene novim koronavirusom, od kojih je 140 preminulo, a 4034 se oporavilo.

U samoizolaciji je trenutačno 2915 osoba. Do danas je ukupno testirano 114.090 osoba, od toga 1256 u posljednja 24 sata'', priopćio je Nacionalni stožer civilne zaštite.

13:41 Svi uzeti uzorci u Međimurskoj županiji u posljednja 24 sata su negativni, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

13:39 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u posljednja 24 sata zabilježena su četiri nova slučaja zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite te županije.

Među zaraženima su jedan mlađi muškarac s boravištem u Dubrovniku i jedan iz Metkovića za koje se utvrđuje epidemiološka veza. Zaraženi su i mlađa žena iz Župe dubrovačke te stariji muškarac s boravištem u BiH koji su se zarazili u Bosni i Hercegovini. 

13:18 U Sisačko-moslavačkoj županiji četiri su novooboljele osobe, od kojih je dvoje iz Petrinje te po jedna novooboljela osoba iz Kutine i Popovače.

13:11 Stožer civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije obavijestio je da u toj županiji nema zabilježenih novih slučajeva bolesti COVID-19.

12:46 Karlovački Stožer civilne zaštite priopćio je da nema novooboljelih osoba u Karlovačkoj županiji.

12:34 Peti dan zaredom nema novozaraženih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, priopćio je Stožer civilne zaštite te župnije.

12:32 Jedna je novooboljela osoba na području Bjelovarsko-bilogorske županije, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite. Novozaražena osoba nije kontakt ranije oboljelih od koronavirusa s područja županije.

11:59 Na području Krapinsko-zagorske županije u protekla 24 sata nema novozaraženih osoba, a dvije su ozdravile, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

11:36 U Splitsko-dalmatinskoj županiji je potvrđeno sedam novooboljelih osoba, objavio je županijski Stožer. 

Među novooboljelima je po troje iz Splita i Otoka te jedna osoba iz Sinja. Petero novozaraženih kontakti su ranije oboljelih osoba, a za dvije je osobe epidemiološka obrada u tijeku. 

11:27 Ličko-senjska županija 20. dan zaredom nema novooboljelih osoba, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite. U posljednja 24 sata testirano je 18 uzoraka.

11:24 Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije, u toj je županiji potvrđen jedan novi slučaj zaraze koronavirusom, objavio je Stožer civilne zaštite. Novozaražena osoba je s područja Dugog Sela.

11:21 U Osječko-baranjskoj županiji testiran je 191 uzorak, od kojih su dva pozitivna, a riječ je o osobama s područja Našica, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tijekom posljednja 24 sata preminula je jedna osoba (1943. godište) s područja Osječko-baranjske županije. Preminula osoba bila je hospitalizirana, liječena u respiracijskom centru te je imala značajan komorbiditet, priopćio je Stožer.

11:17 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji nema zabilježenih novih slučajeva zaraze koronavirusom, priopćio je Stožer civilne zaštite.

11:00 Zagrebu su potvrđena dva nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je Krizni stožer Grada Zagreba. Jedna novooboljela osoba kontakt je ranije oboljele osobe, a za drugu još nije poznato gdje se zarazila.

Ozdravilo je 16 osoba, a trenutačno je u Zagrebu aktivno 186 slučajeva zaraze. Samoizolacija je u posljednja 24 sata određena za 32 osobe.

10:52 Jedna je novozaražena osoba na području Zadarske županije, a riječ je o ženi s prebivalištem u Zagrebu, gdje će i provesti izolaciju, priopćio je županijski Stožer.

10:50 U protekla 24 sata u Šibensko-kninskoj županiji potvrđeno je šest novih slučajeva zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite.

Tri novozaražene osobe su iz Bilica i bile su u samoizolaciji kao kontakti ranije oboljelih. Jedna novozaražena osoba je iz Rogoznice te je bila izložena infekciji u susjednoj županiji. Preostalo dvoje novooboljelih je iz Šibenika i Kistanja, a za njih je epidemiološka obrada u tijeku.

9:37 U Primorsko-goranskoj županiji nema novih slučajeva zaraze koronavirusom, javlja reporterka Dnevnika Nove TV Katarina Jusić. 

9:21 U Vukovarsko-srijemskoj županiji potvrđena su dva nova slučaja zaraze koronavirusom, a u posljednja 24 sata jedna je osoba preminula, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite.

Jedna novooboljela osoba je iz Tovarnika, a druga je iz Starih Mikanovaca.

8:58 Istarskoj županiji u posljednja 24 sata potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, objavio je županijski Stožer civilne zaštite. Kod dvije osobe riječ je o bliskom kontaktu s pozitivnom osobom, a jedna novozaražena osoba korisnica je Doma za starije osobe Alfredo Štiglić Pula.

8:35 U Požeško-slavonskoj županiji u posljednja 24 sata testiran je 81 uzorak i svi su negativni, izvijestio je županijski Stožer civilne zaštite.

8:27 Na području Virovitičko-podravske županije nema novozaraženih osoba, pa je broj trenutačno aktivno zaraženih od koronavirusa 15, izvijestili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije.

7:19 HZJZ je u ponedjeljak izdao nove preporuke vezane za samoizolaciju i testiranja na koronavirus. Nove preporuke odnose se na prioritete kod testiranja, postupanje s kontaktima zaraženih osoba i završetku izolacije i samoizolacije. Preporuke pročitajte ovdje.

7:17 Ministar zdravstva Vili Beroš u Dnevniku Nove TV komentirao je kritike na račun Nacionalnog stožera civilne zaštite, a otkrio je i u kojem bi slučaju korištenje aplikacije ''Stop COVID-19'' moglo postati obvezno. Razgovor s ministrom pogledajte ovdje.

7:15 U ponedjeljak je predstavljena aplikacija ''Stop COVID-19'', koja bi trebala pomoći u praćenju kontakata osoba zaraženih koronavirusom. Korištenje aplikacije "Stop COVID-19" bit će dobrovoljno, a građani koji ju instaliraju i prijave se dobit će obavijest ako su oni (odnosno njihov mobilni uređaj) bili u kontaktu s drugom osobom. Više o aplikaciji doznajte ovdje.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene