Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Hrvatska iz minute u minutu

Novo žarište koronavirusa: U koprivničkom domu za starije zaraženo još 13 štićenika i dvoje djelatnika

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
U posljednja 24 sata u Hrvatskoj su zabilježena 42 nova slučaja koronavirusa. Pojavilo se novo žarište u Domu za starije u Koprivnici gdje je zaraženo 13 štićenika i dva djelatnika. Ministar Božinović najavio je objavu plana za popuštanje mjera, a više detalja trebalo bi biti poznato sutra nakon sjednice Vlade.

* U Hrvatskoj je 1950 potvrđenih slučajeva koronavirusa

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna NOVI PODACI STOŽERA Opet porast broja novozaraženih, dvije osobe su preminule. Županija na sjeveru zemlje u odnosu na jučer udvostručila broj novih slučajeva Slika nije dostupna Preminule dvije osobe U odnosu na prošli utorak imamo skok novozaraženih, najviše novih slučajeva je u Dalmaciji i Zagrebu

* 869 osoba je ozdravilo

* Preminulo je 48 ljudi

Tijek događaja pratite u nastavku:

13:59 U Koprivničko-križevačkoj županiji 16 je novooboljelih. Radi se o 13 štićenika i dvoje zaposlenih Doma za starije osobe u Koprivnici u kojem je do danas bilo osmero zaraženih. Jedna novozaražena osoba je iz primarne zdravstvene zaštite

13:50 Međimurska županija ni osmi dan nema novozaraženih osoba virusom COVID 19. U proteklih 24 sata, testirano je 15 osoba i svi nalazi su negativni. U ovom trenutku od ukupno 8 oboljelih osoba, četiri su ozdravile, a četiri osobe su pod zdravstvenim nadzorom. Svi su dobrog općeg stanja i pod nadzorom epidemiologa i liječnika.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske donio je odluku o ukidanju noćne smjene „COVID 19“ ambulante.

13:05 U Krapinsko-zagorskoj županiji jedna je novozaražena osoba, a župan Željko Kolar je najavio da će, ako bude dobra epidemiloška situacija, idući tjedan zatražiti priključenje te županije Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji kao jedinstvenom području bez e-propusnica. 

12:39 U Dubrovačko-neretvanskoj županiji nema novozaraženih osoba, još dvije osobe su ozdravile 

12:19 U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema pozitivnih osoba na COVID-19, te tako ukupan broj oboljelih osoba i dalje iznosi ukupno 37. U protekla 24 sata testirano je 33 osobe, što čini ukupno testiranih do sada na području županije 693. 

12:17 Šesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. U proteklih 13 dana na području Županije zabilježen je samo 1 slučaj oboljenja. U Brodsko-posavskoj županiji je do sada zabilježeno ukupno 20 pozitivnih slučajeva od čega je 16 aktivnih te 3 osobe koje su ozdravile i 1 preminula osoba.  

12:10 U posljednja 24 sata u Varaždinskoj županiji potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a zabilježena su i tri nova slučaja oporavka. Ukupan broj do sada oboljelih time je narastao na 37, a ozdravilo je ukupno 30 osoba. Na liječenju u Općoj bolnici Varaždin nalazi se pet osoba, a s obzirom da se jednoj osobi zdravstveno stanje pogoršalo, prebačena je u Zagreb te se sada dvije osobe s našeg područja liječe u Klinici za infektivne bolesti „Dr. Fran Mihaljević“. 

12:08 U Sisačko-moslavačkoj županiji nema novooboljelih osoba od zarazne bolesti COVID-19 s području grada Siska. Od trideset i dva pacijenata s područja Sisačko-moslavačke županije, dvanaest pacijenata je ozdravilo (sedam iz Siska, dva iz Petrinje, jedna pacijentica iz Lekenika, jedan pacijent iz Novske i jedan s područja općine Velika Ludina), te je sada dvadeset pozitivnih pacijenta na županijskom području.

12:07 U Zagrebu su zabilježena 2 nova slučaja zaraze. Više pročitajte ovdje.  

12:05  U petak će u Zadru početi drive-in testiranje na koronavirus, potvrdio je u srijedu ravnatelj zadarske Opće bolnice Željko Čulina na konferenciji za novinare Stožera Civilne zaštite Zadarske županije.

Ovaj tjedan, podsjetio je, počeo je i rad u ambulantama i dnevnim bolnicama u Poliklinici zadarske bolnice.

"Povećavat ćemo rad jer su liste čekanja doista velike. Od petka ćemo početi uzimati uzorke drive-in, izvan COVID ambulante. Također, svi febrilni bolesnici bit će obrađivani u ambulanti COVID 1, pa neće biti potrebe za njihovim ulaskom u krug bolnice", najavio je Čulina. 

11:50 Na području Osječko-baranjske županije tijekom protekla 24 sata zabilježene su dvije novooboljele osobe pa je ukupan broj do sada oboljelih od koronavirusa 113. U KBC-u Osijek od danas je sveukupno 9 djelatnika pozitivno na koronavirus što je povećanje u odnosu na jučer za pet djelatnika. Dvoje od njih su s područja Osječko-baranjske županije, a troje s područja susjednih županija.

Tijekom rutinskog testiranja djelatnika Kliničkog bolničkog centra Osijek na virus SARS CoV-2 prije povratka na radno mjesto dokazano je da je 5 djelatnika pozitivno na virus. Riječ je o djelatnicima Tima 3 Respiracijskog centra, dakle radnog mjesta najveće moguće izloženosti zarazi. Radi se o djelatnicima koji su potpuno asimptomtaski, a koji su bili u organiziranoj karanteni dva tjedna. Dvoje je djelatnika s mjestom stanovanja u Osječko-baranjskoj, a troje s područja susjednih županija.

11:10 Četvrti dan zaredom nema novooboljelih osoba u Ličko-senjskoj županiji. U posljednja 24 sata uzeta su 53 uzorka, od kojih su 43 negativna te se čekaju rezultati 10 testiranja. Ukupno su oboljele 22 osobe od COVID-19, a jedna je osoba izliječena. Testiranje na koronavirus uzimanjem uzoraka provedeno je nad ukupno 273 osobe. Pod aktivnim nadzorom odnosno mjerom samoizolacije su 163 osobe.

11:05 U Zagrebačkoj županiji zabilježen je još jedan slučaj zaraze koronavirusom. 8 osoba je izliječeno. Do sada je ukupno izliječena 31 osoba, a tri su preminule. 

11:02 Na današnji dan još jedna osoba s područja Šibensko-kninske županije pozitivna je na virus SARS-CoV-2. Riječ je o osobi s područja Grada Vodica koja je obiteljski kontakt s prethodno oboljelom osobom. S današnjim danom, od početka epidemije na području županije broj zaraženih osoba je 83, od kojih je 27 ozdravilo. Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 8 osoba i niti jedna nije na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice i dalje se nalaze na respiratoru u KBC-u Split.

10:57 Tijekom jučerašnjeg dana testirano je 49 osoba na COVID-19 te je evidentirana jedna novozaražena osoba na području Karlovačke županije. Radi se o osobi koja je povratnik iz Austrije te je bila u samoizolaciji.

Jučer je također na hospitalizaciju u Opću bolnicu Karlovac dovezena COVID pozitivna osoba koja je do sada liječena u Stubičkim toplicama, gdje je i utvrđena zaraza. Radi se o osobi koja ima prebivalište na području Karlovačke županije te je zbog toga prebačena tamo na liječenje.  

10:52 Požeško-slavonska županija više nema niti jednu pozitivnu osobu, objavio je stožer te županije.

Za tri osobe koje su bile pozitivne stigli su dvostruki negativni nalazi. U samoizolaciji se nalazi 304 osobe, ukupno je testirano 203 osoba, a 21. travnja su 35 uzoraka poslana na analizu i svi su negativni. 

10:47 U Splitsko-dalmatinskoj županiji još je 10 osoba zaraženo koronavirusom, objavio je županijski stožer. Petero novozaraženih je iz Splita, četvero iz Makarskog doma za starije i nemoćne te jedna iz Trogira. 

Među novooboljelima je njegovateljica doma za starije i nemoćne osobe Split, smještajne jedinice u Vukovarskoj ulici. Osoba je bila u kućnoj samoizolaciji i nije bila u kontaktu s korisnicima doma za starije i nemoćne, kao ni s ostalim djelatnicima doma za starije i nemoćne.

Na području Splitsko-dalmatinske županije do sada su zabilježena 434 slučaja zaraze koronavirusom, od toga je 97 osoba izliječeno te je na dan 22. 4. 2020. na području Splitsko-dalmatinske županije na COVID infekciju pozitivno 337 osoba.

10:19 U Primorsko-goranskoj županiji danas nema novih zaraženih. 41 osoba je zaražena, 29 ih je ozdravilo.

U ovom trenutku u Primorsko-goranskoj županiji u samoizolaciji je još oko 1500 osoba i 540 ljudi kao kontakti do sada oboljelih, a koji su pod stalnim nadzorom. Do sada je obavljeno više od 1600 testiranja, javlja N1 televizija.

10:09 U Zadarskoj županiji zabilježen je jedan novi slučaj zaraze. Ukupno su na području županije registrirane 83 zaražene osobe i 14 izliječenih. 

09:58 Nakon 22 dana bez novih slučajeva, na području Virovitičko-podravske županije pet je novih slučajeva zaraze koronavirusom tako da ih je sada ukupno sedam, izvijestio je u srijedu Županijski stožer civilne zaštite.

„Četiri od pet novooboljelih nema nikakve simptome. Među njima su i dva člana obitelji supružnika koji su do sada bili jedini zaraženi“, rekao je na konferenciji za novinare dr. Miroslav Venus, epidemiolog i ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo „Sveti Rok“.

09:30 U Istarskoj županiji nema novooboljelih od koronavirusa. Izliječene su četiri osobe, što čini ukupno 70 izliječenih u Istarskoj županiji.

08:30 U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji sedmi dan zaredom nema novozaraženih. Na području županije do sada je bilo potvrđeno 10 osoba zaraženih koronavirusom, od kojih su njih četiri ozdravile. Nije zaražen nijedan zdravstveni djelatnik. 

7:00 Broj zaraženih koronavirusom u posljednja 24 sata porastao je za 27, jedna zaražena osoba je umrla, a voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite najavio je da bi izlazna strategija popuštanja epidemioloških mjera trebala biti dovršena do kraja tjedna i da će se provoditi u fazama.

Kako bi to moglo izgledati, pogledajte ovdje.

Ukupan broj zaraženih porastao je na 1908, a umrlih na 48, nakon što je umrla je jedna starija pacijentica u KB-u Dubrava, izvijestio je u utorak Nacionalni stožer civilne zaštite. Od jučer je ozdravilo 30 bolesnika pa je ukupan broj izliječenih porastao na 801, rekao je ministar zdravstva Vili Beroš. Iznio je podatak da je od početka epidemije testirano 26.274 osoba, među kojima njih 664 u protekla 24 sata, što daje postotak od 7,26 pozitivnih među testiranima. (Hina, A.T.)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene