Obavijesti Video Pretražite Navigacija
hoće li dobiti otkaz?

Ispovijest majke koja nema kamo s djetetom, a ima radnu obvezu kao medicinska sestra: ''Strah, neizvjesnost, katastrofa...''

Medicinska sestra, ilustracija
Medicinska sestra, ilustracija Foto: DNEVNIK.hr
''Strah, neizvjesnost, katastrofa'', tako jedna majka opisuje svoju situaciju jer nema kamo s djetetom, a ima radnu obvezu jer radi kao medicinska sestra u KB Dubrava.

Od ponedjeljka ne rade škole i vrtići u cijeloj Hrvatskoj, a brojni se roditelji nalaze u sličnim problemima. Nakon našeg teksta o problemima roditelja koji nemaju kamo s djecom, javila nam se jedna zabrinuta majka (podaci poznati redakciji, op. a.).

Pročitajte i ovo Koronavirus u Hrvatskoj - 6 Preminule dvije osobe Danas imamo manje od 50 novih slučajeva. U jednoj županiji testirali više od 2000 ljudi - svi su negativni na koronu Slika nije dostupna Preminula je jedna osoba U Hrvatskoj je 298 novih slučajeva koronavirusa: Polako rastu brojevi na sjeveru zemlje, dok se u nekim dalmatinskim županijama smanjuju

Zabrinuta majka koju ćemo zvati Ivana ispričala nam je svoj problem. Ivana je medicinska sestra u KB Dubrava koja se sprema postati glavna bolnica za oboljele od koronavirusa. Uvedena im je radna obveza, pa na posao mora doći po pozivu.

''Zvat će me po potrebi, a ja nemam kamo s djetetom'', ispričala nam je zabrinuta majka 7-godišnjeg djeteta. Objasnila je da suprug radi kod privatnika od 8 do 16 i mora biti na poslu. Ona čeka da je nazovu jer klasičnih smjena više nemaju. ''Kad je radila škola, mi smo po danu bili na poslu, a dijete u školi. Kad sam bila u noćnoj, tata je bio kući s djetetom'', ispričala je kako je izgledala svakodnevica njihove male obitelji. Sada ne zna što ju čeka. Ako ju nazovu da dođe u dnevnu smjenu, nema tko čuvati dijete. ''Moja je mama umrla, a suprugova živi daleko. Tko će mi čuvati dijete dok smo mi na poslu'', pita se Ivana.

Rekla je glavnoj sestri koji problem ima, ali još ne zna pouzdano što će se dogoditi ako javi da ne može doći na posao, kad ju pozovu. ''Ne znam. Ne znam hoću li dobiti otkaz'', rekla je.

Također je zabrinuta što će morati odlaziti na posao gdje će biti zaraženi koronavirusom pa se boji da će ga prenijeti kući svom djetetu i suprugu. Kolegice su joj se, kaže, već požalile da nemaju odgovarajuću zaštitnu opremu, nego samo masku i rukavice.

''Strah, neizvjesnost, katastrofa, a moram s djetetom biti nasmijana'', zaključuje mama Ivana naš razgovor u iščekivanju kad će ju nazvati. A mogu u svakom trenutku.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene