Obavijesti Video Pretražite Navigacija
sve više hospitaliziranih

Epidemiologinja upozorava: "Većina novozaraženih ima delta-soj. Osobama koje su preboljele koronu ipak preporučujemo da se cijepe s dvije doze"

Situacija s epidemijom koronavirusa u Hrvatskoj nikako se ne popravlja. Danas imamo 468 novih slučajeva zaraze. Imamo i više hospitaliziranih nego jučer - 251 pacijent je na bolničkom liječenju.

U Klinici za infektivne bolesti doktor Fran Mihaljević imaju dvaput više hospitaliziranih nego prošle godine u isto vrijeme. Iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo stiže upozorenje.

Pročitajte i ovo Tivat - 3 Pokrenuti novi letovi Poznati tabloid nahvalio našeg velikog konkurenta: "Znatno su jeftiniji od Hrvatske, a nakon multimilijunskog ulaganja postali su mali Monako" Ilustracija KORONA U HRVATSKOJ Stožer objavio nove podatke: Preminule četiri osobe, pogledajte kakvo je stanje po županijama

"Pojavile su se nove varijante virusa, konkretno delta-soj koji se u posljednja tri mjeseca, od svibnja počeo širiti u europskim zemljama pa tako i u Hrvatskoj i zapravo u većini tih zemalja kao i tu on postaje dominatan. Većina tih novozaraženih ima delta-soj.

Čak i osobama koje su preboljele ipak preporučujemo da se cijepe s dvije doze, a svi oni koji se još nisu odlučili na cijepljenje, a premišljaju se zbog nekog straha, neizvjesnosti ili možda misle da je situacija dobra pa da nije potrebno cijepiti se, sve njih pozivamo da ne odgađaju sa cijepljenjem", kazala je Iva Pem Novosel, epidemiologinja pri HZJZ.

Vijesti gledajte svakog dana na Novoj TV, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste vijesti? Pogledajte ih besplatno na novatv.hr

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene