Obavijesti Video Pretražite Navigacija
dogovorili sa sindikatima

Cijepljenim Česima u državnoj upravi dodatna dva dana godišnjeg: "Nisam uspio pronaći druge načine da ih motiviram"

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Češka vlada u petak je objavila da je usvojila prijedlog da se svim zaposlenima u državnoj i javnoj upravi koji se cijepe protiv COVID-a dodijele dva dodatna dana godišnjeg odmora.

Ta mjera, donesena u dogovoru sa sindikatima, odnosi se na sve zaposlenike cijepljene od 1. siječnja. Oni dva dodatna dana godišnjeg odmora mogu iskoristiti do kraja godine.

Pročitajte i ovo Ilustracija Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji Slika nije dostupna Preminulo šest osoba Stožer objavio nove brojke: Provjerite stanje u svojoj županiji

"Nisam uspio pronaći druge načine da ih motiviram na cijepljenje. Neki će možda to kritizirati i reći da je nepravedno, ali ja mislim da je pravedno", rekao je premijer Andrej Babiš i pozvao privatne tvrtke da nešto slične ponude svojim radnicima.

"Svaki dobar poslodavac i vlasnik poduzeća svjestan je toga da mora zaštititi svoje radnike. U suprotnom će zaraženi radnici završiti u karanteni, što može imati loše posljedice za tvrtku", rekao je Babiš te dodao da je "glavni zadatak cijepiti, cijepiti i cijepiti".

I sam Babiš osnivač je poljoprivredno-industrijske grupacije koja zapošljava više tisuća ljudi. Od 10,6 milijuna stanovnika Češke u potpunosti je cijepljeno njih 4,7 milijuna.

Među protivnicima je cijepljenja i nekoliko poznatih ličnosti, među kojima i bivši predsjednik Vaclav Klaus.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene