Obavijesti Video Pretražite Navigacija
najava kandidature?

Zoran Milanović prvi put javno podržao Davora Bernardića: ''Glasat ću za SDP''

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Bivši predsjednik SDP-a prvi je put javno podržao svoga nasljednika Davora Bernardića. Najavio je da će na nedjeljnim EU izborima glasati za SDP.

''Ima još dobrih lista, ali SDP odskače. A i da nije tako, opet bih glasao za SDP'', izjavio je Zoran Milanović.

Pročitajte i ovo Zvonimir Mršić, Zoran Milanović Greška Milanovićev bliski kolega: ''Je li sada svima jasno?'' Jura Stublić Sluša ga i HDZ Otkriveno koliko je SDP platio Juri Stubliću za korištenje hita Rijeke pravde

Ovo je prvi put otkad se povukao iz aktivne politike da je javno istupio i afirmirao potez svoga nasljednika Davora Bernardića, koji je sastavio liste za EU izbore.

''Sada sam u Kini, a vraćam se u petak navečer. U nedjelju sam tu i izlazim na izbore'', rekao je bivši predsjednik SDP-a za Jutarnji list.

Ova je podrška znakovita i jer se već dulje vrijeme spekulira da će se Milanović upustiti u utrku za Pantovčak.

Neslužbene informacije govore da bi do 10., a najkasnije 15. lipnja vodstvo SDP-a trebalo odrediti ime osobe koja će biti kandidat za Pantovčak. Već je otprije dogovoreno da će se o toj temi Bernardić i Milanović sastati nakon izbora za Europski parlament. Bernardić očekuje da se Milanović nedvosmisleno izjasni želi li se kandidirati na predsjedničkim izborima, dok Milanović od Bernardića očekuje podršku SDP-a.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene