Davor Bernardić i Zoran Milanović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL)
Davor Bernardić i Zoran Milanović (Foto: Luka Stanzl/PIXSELL) Foto: Luka Stanzl/PIXSELL

Bivši predsjednik SDP-a prvi je put javno podržao svoga nasljednika Davora Bernardića. Najavio je da će na nedjeljnim EU izborima glasati za SDP.


''Ima još dobrih lista, ali SDP odskače. A i da nije tako, opet bih glasao za SDP'', izjavio je Zoran Milanović.

Vezani članci Mario Banožić Kraj trakavice? Ministar Banožić odluku o najboljem ponuđaču za borbene zrakoplove očekuje u ovom mjesecu Crobarometar - ožujak, prvi dio - 2 Crobarometar: Kome je naštetila saga oko Vrhovnog suda? Hoće li birači kazniti vladajuće zbog problema s cjepivom?

Ovo je prvi put otkad se povukao iz aktivne politike da je javno istupio i afirmirao potez svoga nasljednika Davora Bernardića, koji je sastavio liste za EU izbore.

''Sada sam u Kini, a vraćam se u petak navečer. U nedjelju sam tu i izlazim na izbore'', rekao je bivši predsjednik SDP-a za Jutarnji list.

Ova je podrška znakovita i jer se već dulje vrijeme spekulira da će se Milanović upustiti u utrku za Pantovčak.

Neslužbene informacije govore da bi do 10., a najkasnije 15. lipnja vodstvo SDP-a trebalo odrediti ime osobe koja će biti kandidat za Pantovčak. Već je otprije dogovoreno da će se o toj temi Bernardić i Milanović sastati nakon izbora za Europski parlament. Bernardić očekuje da se Milanović nedvosmisleno izjasni želi li se kandidirati na predsjedničkim izborima, dok Milanović od Bernardića očekuje podršku SDP-a.