Još nije istaknuo kandidaturu i zasad o njoj mudro šuti, ali doznaje se da je bivši premijer i predsjednik SDP-a Zoran Milanović sve bliže tome da krene u utrku za Pantovčak.

Galerija


Mnogi zazivaju kandidaturu Zorana Milanovića, što je dokaz da se nitko drugi nije profilirao u redovima lijevo od centra. Bivši premijer još nije donio konačnu odluku, ali nije odbacio mogućnost da se upusti u utrku za Pantovčak. Izvori bliski Milanoviću objašnjavaju da će se on na to odlučiti ako bude siguran da može pobijediti. Još jedan izborni poraz ne bi mu dobro sjeo.

Vezani članci Z. Milanović, K. Grabar-Kitarović, M. Škoro Milanović će za izbore iz proračuna dobiti 1,2 milijuna kuna, Grabar-Kitarović više od milijun, a ni Škoro ne ostaje praznih ruku Đuro Sessa Đuro Sessa: "Zanimljivo je kad se pojavila SMS poruka o navodnoj kupnji glasova"

Dodatni mu je izazov pobijediti aktualnu predsjednicu Kolindu Grabar-Kitarović, prema kojoj nikad nije čak ni skrivao netrpeljivost. Predsjednica kalkulira s objavom hoće li u utrku za drugi mandat i najavljuje da će to objaviti nakon izbora za Europski parlament. Međutim, itekako je vidljivo da je debelo u kampanji.

Zoran Milanović na Pantovčaku, arhiva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zoran Milanović i Kolinda Grabar-Kitarović, arhiva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL) Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Kako se doznaje, Milanoviću bi bilo draže da na izbore izađe kao neovisni kandidat, ali svjestan je da bez jake podrške stranačke organizacije ili organizacija na terenu nije lako ostvariti veliki izborni uspjeh.

Tko bi sve mogao podržati Milanovićevu kandidaturu

Predsjedniku SDP-a Davoru Bernardiću neće biti lako podržati kandidaturu bivšeg šefa, ali njemu ionako sad ništa nije lako, pa ako Milanović bude jedini izbor, podržat će ga. Ako Milanović kojim slučajem pobijedi, Bernardić će to moći predstaviti kao svoju pametnu odluku. Ako izgubi, sve će loše moći svaliti na prethodnika. Opet.

Iako ga nema u javnosti, Zoran Milanović visoko kotira u anketama o predsjedničkim izborima. Drugo je pitanje je li ta pozitivna ocjena rezultat upravo toga što ga nema u javnosti. Dok je bio premijer, bio je predvodnik liste negativnih političara, ali Hrvatska je to, tu pamćenje obično traje nekoliko dana, ako i toliko.

Zoran Milanović na Pantovčaku, arhiva (Foto: Marko Prpic/PIXSELL)
Zoran Milanović (Foto: Goran Stanzl/PIXSELL) Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

HSS-u je Milanović najprihvatljiviji kandidat i upravo Krešo Beljak radi na lobiranju kod Milanovića da se upusti u tu utrku. Čelnica GLAS-a Anka Mrak-Taritaš u intervjuu za DNEVNIK.hr nije definitivno odbacila mogućnost da i ona uđe u utrku, a o opciji da kandidat bude Zoran Milanović rekla je da on još nije razmislio i da da bi voljela da Amsterdamska koalicija ima zajedničkog kandidata koji će moći pobijediti. ''Nema šanse'', jasno je poručila stranka Pametno o podršci Milanovićevoj eventualnoj kandidaturi na predsjedničkim izborima.

Dobije li izbore, bilo bi to veliko uskrsnuće Zorana Milanovića. Izgubi li, uvijek može reći da ionako nikad nije želio biti predsjednik ''slučajne države''.

Ronaldo spustio Realu, čestitao Modriću i izazvao Messija, a vidi se da je oduševljen Mandžukićem

Janko pokazao prezgodnog sina, pa mnoge zbunio: ''A di je sin, vidi se samo brat?''