Obavijesti Video Pretražite Navigacija
otkrili i troškove tiskanja

Narodne novine počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za europske izbore

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Narodne novine u ponedjeljak počinju tiskati tri milijuna glasačkih listića za izbore za Europski parlament koji će se održati u nedjelju, 26. svibnja.

Listići su bijele boje, dimenzija 64 puta 43 centimetra, na njima su 33 liste i 396 kandidata za Europski parlament, naveo je član i glasnogovornik Državnog izbornog povjerenstva (DIP) Slaven Hojski.

Pročitajte i ovo Presica Možemo! - 12 IZ MINUTE U MINUTU Benčić otkrila prve poteze ako postane premijerka Izborno mjesto Javili su se O odluci Ustavnog suda oglasilo se i Državno izborno povjerenstvo

Na izborima za Europski parlament birač glasa zaokruživanjem rednog broja ispred naziva kandidacijske liste, a preferira li nekog kandidata na njoj, zaokružuje i redni broj ispred njegova imena i prezimena.

Jedan listić stoji 1,05 kuna, pa tiskanje tri milijuna listića stoji oko 3,2 milijuna, ali s drugim izbornim materijalom (zapisnici, glasačke kutije, itd.) troškovi tiskanja ukupno će iznositi oko 3,7 milijuna kuna s PDV-om.

U pravilu, dan prije održavanja izbora birački odbori preuzimaju od nadležnog općinskog, odnosno gradskog izbornog povjerenstva izborni materijal i pribor za glasanje, dakle izvatke iz popisa birača, glasačke listiće i kutije, paravane, kemijske i grafitne olovke, omotnice itd. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene