Posljednji je dan za predaju lista za europske izbore čekali su Most, Živi zid, ali i neke manje stranke. DIP-u je u utorak predana i prva nezavisna lista - suca Mislava Kolakušića. Listu će posljednja predati Marijana Petir - u 23 sata.

Galerija


Ana Lovrin, predsjednica Državnog izbornog povjerenstva rekla je da će do ponoći primiti sve liste koje stignu. Za provjeru potpisa, kaže, trebat će im dva i pol do tri sata.

Vezani članci Tonino Picula, kandidat SDP-a na izborima za Europski parlament (Foto: Dnevnik.hr) Picula: ''Otvorilo nam se 10 i pol milijardi eura, više od pola godišnjeg proračuna Republike Hrvatske'' Ivica Puljak (Foto: Marin Tironi/PIXSELL) Puljak: S optimizmom gledamo na snažnu, ujedinjenu i naprednu Europu

Što se tiče nepravilnosti s do sada predanim listama, kaže da su bile neke sitne koje su odmah uklonjene. ''O tome jesu li liste pravovaljane ćemo utvrdit ćemo sutra, a nakon toga ih i objaviti'', rekla je Lovrin.

Do 19 sati u DIP je stiglo 29 lista, te je najavljeno da će pristići još tri. ''Vrata su otvorena, mogu doći i nenajavljeno'', rekla je Lovrin.

U odnosu na 2014., kada je predano 24, ove je godine predano više lista.

Kampanja počinje od dana kada su liste za europske izbore objavljene, do dana prije održavanja izbora.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr