Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I to je moguće

Zbog njih je u sezoni požara kasnio remont kanadera, a sada su radnicima isplatili nagrade za uspješno obavljen posao

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra isplatila je novčane nagrade dijelu svojih radnika za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona.

Javnost još pamti da je u jeku protupožarne sezone u Zrakoplovno-tehničkom centru (ZTC), državnoj tvrtki u kojoj se servisiraju protupožarni zrakoplovi, kasnio remont kanadera. Naime, Hrvatska je u protupožarnu sezonu ušla sa samo šest protupožarnih aviona. 

No, usprkos toj aferi Uprava Zrakoplovno-tehničkog centra nedavno je isplatila novčane nagrade dijelu svojih radnika za uspješno odrađen posao remonta i održavanja protupožarnih aviona.

Nagrade je dobilo dvadesetak zaposlenih: mehaničari, zaposlenici koji rade u administraciji, kao i neki direktori, a visina nagrada kretala se od 500 do 2000 kuna, piše Jutarnji list.

Predsjednik Uprave ZTC-a Zdravko Klanac donio je zaključak da je tvrtka, usprkos svim nedaćama i izazovima, uspješno odradila protupožarnu sezonu te da dio radnika zaslužuje financijsku nagradu.

Lažna bolovanja

U tijeku afere zbog remonta otkriveno je da je predsjednik Uprave otišao na godišnji odmor. Također se saznalo da su dvojica mehaničara na lažnom bolovanju i da rade u inozemstvu. Predsjednik Uprave Klanac pravdao se da ne zna o kojim je radnicima riječ, a sve je kulminiralo njegovom izjavom da će, nakon što prikupi sve podatke, podnijeti kaznenu prijavu. No, to se nije dogodilo. 

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Otkrilo se zbog sprovoda Zašto je državni zrakoplov na remontu više od dva mjeseca? "Takve upute od proizvođača su obavezne i na njih se ne može utjecati"

Jednom od radnika koji je nakon afere s lažnim bolovanjem podnio zahtjev za raskid radnog odnosa ipak je odobren godišnji odmor od 10. kolovoza. Odobreno mu je korištenje staroga godišnjeg odmora, što po zakonu nije dopušteno u tom dijelu godine. Na starom godišnjem odmoru bio je do 26. kolovoza, a potom je aktivirao godišnji odmor na koji ima pravo ove godine. U to vrijeme ta je osoba radila u inozemstvu. 

Pročitajte i ovo Kanader I DALJE NIZ OTVORENIH PITANJA Dovršen remont kanadera, HRZ sada raspolaže s pet protupožarnih aviona: Oglasio se odmah i Banožić

Drugom radniku koji je bio na lažnom bolovanju krajem prošle godine tvrtka je platila nekoliko dana godišnjeg odmora i bio je na plaćenom dopustu iako je Uprava tvrtke tvrdila da oni to ne plaćaju.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene