Obavijesti Video Pretražite Navigacija
I DALJE NIZ OTVORENIH PITANJA

Dovršen remont kanadera, HRZ sada raspolaže s pet protupožarnih aviona: Oglasio se odmah i Banožić

Kanader
Kanader Foto: MORH
Dovršen je remont kanadera u ZTC-u, objavio je u subotu ministar obrane Mario Banožić te potvrdio da je kanader predan HRZ-u.

"Jedan kanader CL-415 s remonta iz ZTC-a predan je HRZ-u. Zračne protupožarne snage sada raspolažu s pet kanadera i četiri Air Tractora", objavio je u subotu ministar obrane Mario Banožić.

Banožić je zahvalio pilotima i tehničarima na vrhunskom angažmanu u ovoj protupožarnoj sezoni.

 

Pročitajte i ovo Zdravko Klanac kašnjenje s remontom Direktor ZTC-a o radu mehaničara u inozemstvu za vrijeme bolovanja: "To je za mene razlog za izvanredni otkaz"

Pročitajte i ovo Zdravko Klanac kašnjenje s remontom Direktor ZTC-a o radu mehaničara u inozemstvu za vrijeme bolovanja: "To je za mene razlog za izvanredni otkaz"

"Sve zahtjevne zadaće izvršili ste vrlo odgovorno i uspješno. Nadam se da će vam broj zrakoplova koji sada imate na raspolaganju barem malo olakšati posao", naglasio je ministar obrane.

"Hrvatsko ratno zrakoplovstvo preuzelo je u subotu 13. kolovoza 2022. protupožarni avion Canadair CL-415 na kojem je u ZTC-u završen remont.

Dolaskom tog aviona u sastava Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske vojske, zračne snage PP NOS-a broje ukupno pet operativnih protupožarnih aviona Canadair CL-415 i četiri Air Tractora AT-802.

Ministar obrane Mario Banožić izrazio je zadovoljstvo dolaskom petog Canadaira u Zemunik te zahvalio svim pilotima i tehničarima na vrhunskom angažmanu u ovoj PP sezoni i poželio im da imaju što manje posla", priopćili su iz Ministarstva obrane.

Međutim, i dalje oko kanadera ostaje niz otvorenih pitanja na koja  Dnevnik Nove TV kontinurano upozorava, primjerice, protupožarna flota je prepolovljena, prije samo nekoliko dana iz državne tvrtke koja popravlja protupožarne avione, odlučila su otići čak četiri mehaničara, a vodstvo velikogoričkog ZTC-a i dalje ne priznaje propuste i vlastite pogreške oko remonta.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene