Živi zid predstavio je svoj prijedlog Ovršnog zakona.

Galerija


Prema njihovom prijedlogu, za provođenje ovrhe više ne bi trebala FINA, a ni javni bilježnici, već bi sve išlo preko suda.

Vezani članci Živi Zid stiže (Foto: Dnevnik.hr) Živi Zid optužio Brodosplit za korupciju zbog spornog aneksa Ivan Vilibor Sinčić (Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL) Sinčić u Splitu otvorio Regionalni ured Živog zida

Troškove ovrhe smanjili bi uvođenjem elektronske ovrhe, osim ako dužnik ne zaželi da se provede na stari način. Prema njihovom prijedlogu, od ovrhe bi bili izuzeti oni koji primaju mirovine manje od tisuću kuna, a ovršiti se ne bi mogla niti jedina nekretnina.

Također predlažu da nekretnine koje su u vlasništvu fizičkih osoba ne smiju biti ovršene tijekom zimskih mjeseci, a od ovrhe bi se izuzimale božićnice, regresi, uskrsnice i slična primanja.

Predsjednik Živog zida Ivan Vilibor Sinčić rekao je kako prijedlogom zakona žele dokinuti agoniju i otimačinu koja se provodi zadnjih deset godina.

"Vrijeme je da se sruši establishment, da se sruši ta oligarhija, vrijeme je da se uvede reda kroz demokraciju. Vrijeme je da Hrvatska postane normalna država, država jednakih mogućnosti za sve", rekao je predsjednik stranke.

Saborski zastupnik Živog zida Branimir Bunjac najavio je borbu, birokratsku, proceduralnu i političku, da bi se prijedlog Živog zida proveo u djelo.

"Oko problema blokiranih postoji društveni konsenzus, svi žele da se taj problem riješi, Vlada mora prihvatiti rješenja koja bi pomogla dužnicima", istaknuo je Bunjac.