Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anonimna prijava

"Želim te malo zarobiti": Smijenjen šef osječkog zatvora, djevojci nudio posao u zamjenu za seks

Osječki zatvor
Osječki zatvor Foto: Vlado Kos/Cropix
Dugogodišnji ravnatelj zatvora u Osijeku Dražen Borovečki smijenjen je s te funkcije.

Dražen Borovečki smijenjen je nakon što je Ministarstvo pravosuđa i uprave zaprimilo anonimnu prijavu o njemu i proslijedilo je Državnom odvjetništvu. Iz Ministarstva su naveli kako je predstavka proslijeđena DORH-u jer su u njoj iskazane sumnje na moguće počinjenje kaznenog djela.

"Ističemo da je Dražen Borovečki razriješen položaja upravitelja u siječnju 2024. sukladno odredbama Zakona o državnim službenicima te je trajno premješten na drugo radno mjesto sukladno stručnoj spremi i iskustvu. S obzirom na to da je službenik privremeno spriječen za rad, rješenje o novom rasporedu još uvijek nije izvršno", poručili su iz Ministarstva pravosuđa za Glas Slavonije.

Pročitajte i ovo Ilustracija Tajna policija VIDEO Američku balerinu u Rusiji zatvorili pod bizarnom optužbom: FSB je zavezanih očiju odveo u zatvor

Prijava protiv ravnatelja osječkog zatvora uslijedila je nakon što je nekoliko medija objavilo telefonskt razgovort između Borovečkog i djevojke koja je bila na stručnom usavršavanju u zatvoru.

"Vidiš li koliko se ja trudim oko tebe. A ti oko mene?" rekao je djevojci u jednom razgovoru, a potom joj govorio da je želi vidjeti nasamo bez prijateljica.

Pročitajte i ovo Fateh-110 Balistički projekti Razlog za zabrinutost: Dvije zemlje pod sankcijama EU-a i SAD-a produbljuju vojnu suradnju

Pročitajte i ovo Dmitrij Medvedev Nasilna smrt Grozomorna Medvedeva poruka nakon smrti ruskog pilota: "Za pse, pseća smrt"

Kada ga je pitala zašto želi biti nasamo s njom, poručio je: "Pa nismo mali, nismo djeca".

Kasnije joj je govorio da je želi "malo zarobiti", obećao da će se za nju založiti, da je mlada i pametna. Ti su razgovori navodno vođeni 2018., kada je Borovečki i postao ravnatelj zatvora.

Riječ je o HDZ-ovcu koji je 2019. imenovan HDZ-ovim povjerenikom za Općinu Čeminac nakon što je općinska organizacija raspuštena zbog uhićenja načelnika Zlatka Pinjuha.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene