Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Hrvatska agencija za hranu u srijedu je izvijestila da je Ministarstvo poljoprivrede, zbog nalaza histamina u tom proizvodu, s tržišta povuklo odmrznuti filet žutoperajne tune podrijetlom iz Španjolske, s datumom pakiranja 5. lipnja i rokom trajanja do 16. lipnja.


Agencija je na svojoj internetskoj stranici obavijestila potrošače kako je Ministarstvo poljoprivrede, po zaprimljenim informacijama Ministarstva zdravstva, obavijestilo potrošače o povlačenju i opozivu proizvoda "Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA", LOT broj T 125-17, podrijetlom iz Španjolske, zbog nalaza histamina u tom proizvodu.

Vezani članci Marijana Petir (Foto: Davor Puklavec/PIXSELL) Veliki ugovor s Japanom: ''U zaštiti više od 200 europskih oznaka zemljopisnog podrijetla nema niti jednog hrvatskog proizvoda'' Ilustracija (Foto: Gettyimages) Nevjerojatni podaci Agencije o bacanju hrane: Kad bi se smanjilo za četvrtinu, ne bi bilo gladi

"Žutoperajna tuna filet ODMRZNUTA podrijetlom je iz Španjolske, iz odobrenog objekta ES 12.20168/MU CE, uvoznik za Republiku Hrvatsku je tvrtka ŽUVELA d.o.o., Hvar, Ulica uvala Vira 5, a predmetni proizvod stavljen je na tržište iz tvrtke METRO cash & carry - veleprodajni centar Split, Kaštel Sućurac, Cesta Pape Ivana Pavla II 3, koja je dobrovoljno pokrenula povlačenje i opoziv predmetnog proizvoda", kažu u Hrvatskoj agenciji za hranu.

Ističu kako se obavijest odnosi isključivo na taj navedeni proizvod, navedenog roka uporabe. (Hina)