Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog duga od 800.000 kuna Porezna uprava zatvorila je jutros hotel 'Libra' u Senju. Ne bi to bilo ništa čudno da isti hotel već pet sati nakon toga nisu otpečatili.


Hotel 'Libra', jedini hotel u gradu Senju ujutro je zatvoren zbog poreznog duga od 800.000 kuna! Porezna uprava je zbog povećeg duga izdala naredbu o zatvaranju objekta na 8 dana. Svega pet sati nakon toga hotel je otpečaćen.

Vezani članci Novčanice Povrat poreza nije stigao svima, radnici nekih tvrtki će još dugo čekati: "Računao sam na taj novac" Novac (Foto: Dnevnik.hr) Lista srama: Među poreznim dužnicima i brojna poznata imena

Vlasnik hotela je privatna tvrtka, na čijem je čelu bračni par iz Senja. Tvrtka je inače u predstečajnom postupku. Na terenu je, zajedno s poreznim inspektorima i bio odvjetnik tvrtke koji je uručio prigovor na naredbu o zatvaranju hotela zbog formalnih grešaka. Doznajemo da je tvrtka ponudila Poreznoj upravi opciju da u roku od 8 dana uplate polovicu poreznog duga samo da se hotel ne zatvori, no Porezna taj prijedlog nije prihvatila.

Ipak, kako doznajemo od odvjetnika tvrtke, hotel će već danas biti otpečačen! Vlasnici hotela imaju 8 dana za podmirenje duga.

Da apsurd bude veći, od 66 gostiju koji su jutros bili u hotelu, njih je već 56 napustilo isti nakon što je izdana naredba o njegovom zatvaranju. Dodajmo još k tome i da su vlasnici počeli dijelili hranu iz hladnjaka hotelske kuhinje kako ne bi propala.

>> Objavljen novi popis dužnika: TKO duguje KOLIKO?

Podsjetimo, porezna inspekcija u nadzoru je bila u lipnju kada su utvrdili porezna dugovanja i dio neplaćenih doprinosa radnicima u iznosu od oko 800.000 kuna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook