Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završen očevid

U potragu za trećim radnikom uključili se specijalci i HGSS: ''Postavlja se pitanje je li se ova strašna tragedija mogla izbjeći''

Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2
Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 DNEVNIK.hr
Aktualno Galerija Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 2 Foto: DNEVNIK.hr Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 3 Foto: DNEVNIK.hr Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Paula Klaić Saulačić (Foto: Dnevnik.hr) Foto: DNEVNIK.hr +0 Potraga za nestalim radnikom (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Galerija 1/4 >>
Sve službe na terenu još uvijek tragaju za trećim radnikom hidroelektrane Dubrovnik koji je nestao u četvrtak nakon što je hidroelektranu zahvatio požar.

Dvojica njegovih kolega u četvrtak su pronađena mrtva, a jutros je prošireno i područje potrage.

Pročitajte i ovo Zapalila šank u klubu Monaco sedam ozlijeđenih UZNEMIRUJUĆE Konobarica koja je palila šank i zapalila goste puštena na slobodu: DORH objavio detalje Požar u Donjem Miholjcu Otkriven uzrok požara VIDEO/FOTO Vatra progutala obiteljsku kuću, svjedokinja o trenucima užasa: "Vidim šiklja vatra kroz prozore, budila sam ih..."

Državno odvjetništvo ušlo je u samu hidroelektranu čija se strojarnica nalazi 500 metara pod zemljom kako bi se utvrdio uzrok požara koji je odnio dvije ljudske žrtve, a jedna osoba je nestala.

''Dio ekipe je uključen s roniocima koji su išli u tunel gdje su turbine jer smo još jednom pregledavali da nije slučajno jedni za kojim tragamo ostao tamo'', rekao je Stjepan Simović, županijski vatrogasni zapovjednik.

''Bura je tu dvosjekli mač. U jednom dijelu otežava jer morem sve brže putuje i jako se teško vidi, a olakšava jer barem znamo u kojem smjeru ako nešto pluta može završiti'', rekao je Mario Begić, pročelnik stanice HGSS-a Dubrovnik.

''Potraga se proširila na područje župske i cavtatske uvale, i ona će se širiti ukoliko vrijeme bude dozvoljavalo. Uključena je kapetanija koja je izdala obavijest svim plovilima na ovom području na pojačan oprez'', rekao je Ivica Pavličević.

''Potraga za posljednjim nestalim radnikom Hidroelektrane i dalje traje, ali smanjenim intenzitetom jer pao je mrak. Kod Hidroelektrane će se naći sve službe koje su na terenu i HGSS i policija i vatrogasci. Ronioci za sada više ne rone, a za jutro je spreman helikopter kao pomoć iz zraka. U potrazi je sudjelovao i dron. Dizali su koliko su mogli zbog vremenskih uvjeta. Očevid je završio, požar je u potpunosti ugašen. Zato su istražitelji mogli ući. Detaljne analize znat će se nešto kasnije. Neslužbene informacije i dalje govore kako se čula eksplozija prije samog požara, a pojavio se i podatak kako je požar buknuo na kotlu transformatora. Sve se to treba provjeriti. Postavlja se pitanje je li se ova strašna tragedija mogla izbjeći. Je li sve funkcioniralo u Hidroelektrani. Prije tri godine ona je obnovljena. Tada je uloženo 300 milijuna kuna. Sve su to pitanja na koja se svi nadaju da će istraga dati odgovore'', izvijestila je Paula Klaić Saulačić, reporterka Dnevnika Nove TV.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene