Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Strah za sigurnost djece

Zatvoreni Hrvat iz atenskog zatvora razgovarao s ocem: "Poručio sam mu da dolazim u posjet. Znate što mi je rekao?"

Nova snimka napada u Ateni - 1
Nova snimka napada u Ateni - 1 Foto: DNEVNIK.hr
Iz atenskog zatvora se javio jedan od uhićenih hrvatskih navijača. Razgovarao je sa svojim ocem te mu istaknuo da se ne treba brinuti, da je uz sve njih BBB Udruga.

Potraga za ubojicom navijača AEK-a još uvijek traje. Prema grčkim medijima, rezultati analize DNK optuženih navijača i žrtve ne pomažu u otkrivanju tko je počinio ubojstvo.

Čekaju se rezultati analize zaplijenjenih predmeta, a istraga se preusmjerava na analizu videosnimki i podataka s mobitela. Uhićen je huligan Panathinaikosa, za kojim je bila raspisana tjeralica. Poznat je otprije policiji zbog sudjelovanja u navijačkim neredima. Grčka policija pokušava locirati još deset hrvatskih navijača. Vjeruje se da nisu uspjeli izaći iz zemlje i da se negdje skrivaju.

Grčke vlasti odlučile su razmjestiti Hrvate u različite zatvore. Jedan od uhićenih hrvatskih navijača je razgovarao sa svojim ocem iz atenskog zatvora.

"Sina sam čuo u petak popodne. Još je u atenskom zatvoru i čeka premještaj. Uvjerava me da se prema njemu ophode svi dobro. U ćeliji je, kaže, sa još njih osam, ali da je samo jedan naš a da su ostali stranci. Rekao sam mu da sam se informirao preko odvjetnika da mu smijemo doći u posjet i da ćemo se idući tjedan ja i supruga organizirati čim budemo znali u koji će zatvor biti prebačen i na koji otok pa da možemo od suda tražiti dozvolu.

Znate što mi je rekao? Da mu falimo puno, ali da ne dolazimo i da mu vjerujemo na riječ da je sve u redu i da je nevin te da će brzo kući. Pitao sam ga i jel treba dignuti kredit u banci jer ne znam kako i koliko će ta obrana u grčkoj koštati, pa mi je ponovio da ne brinem, da će se već snaći jer da nije sam i da je uz sve njih BBB Udruga", rekoa je za Jutarnji list otac jednog od uhićenih navijača.

Nova snimka napada u Ateni - 1 Mjesto ubojstva u Ateni (Foto: Afp)

Pročitajte i ovo Medicinska sestra Lucy Letby optužena za ubojstvo beba - 3 Zrak i mlijeko kao oružje Novi detalji monstruoznog zločina: Doktori su se morali ispričati osumnjičenoj Lucy Letby

Majka drugog uhićenog do koje je došao Jutarnji list misli da cijela situacija predugo traje.

"Na dan njegova rođendana sam najviše suza isplakala. Gledala sam u telefon i čekala njegov poziv. Nazvao me sutradan i tješio, ali u meni se miješaju emocije ljutnje i tuge radi svega. Razmišljali smo o odlasku organiziranom nas nekoliko roditelja kroz idućih desetak dana u Grčku. Ako je kriv neka ga osude, ali ako s time nema veze neka ga puste. Kao i sve ostale.

U kontaktu smo s grčkim odvjetnikom pa ćemo vidjeti što i kako u danima koji dolaze. Znam samo da me je strah za sigurnost našeg sina sad nakon uzvratne utakmice u subotu između AEK i Dinamo. U zatvoru ju, koliko sam shvatila, budu mogli gledati i nije da svi u ćeliji navijaju za Dinamo", zaključila je.

Uhićeni bi trebali biti raspoređeni u čak 16 zatvora. Agencija za zaštitu osobnih podataka (AZOP) zatražila je postupanje grčkog nadzornog tijela nakon što su na grčkom portalu objavljeni osobni podaci hrvatskih državljana vezano za počinjenje prekršaja i kaznenih djela u navijačkim neredima i istrazi ubojstva grčkog navijača.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene