Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Smješten s "AEK-ovim ubojicama"

Uhićeni navijač nazvao oca iz grčkog zatvora: "Tata, ja odavde neću živ izaći. Govorili su 'nećeš jutro dočekati, silovat ćemo te, ubit ćemo te'"

Aktualno Galerija Robert Žiga, otac navijača Robert Žiga, otac navijača Foto: DNEVNIK.hr Franjo Kroflin, otac navijača Franjo Kroflin, otac navijača Foto: DNEVNIK.hr Mario Medak, pravni savjetnik roditelja Mario Medak, pravni savjetnik roditelja Foto: DNEVNIK.hr Roditelji u strahu za djecu - 1 Roditelji u strahu za djecu - 1 Foto: DNEVNIK.hr +3 Roditelji u strahu za djecu - 2 Galerija 1/8 >>
Obistinile su se najgore slutnje roditelja u Grčkoj uhićenih navijača. Jednom 21-godišnjaku zaprijećeno je smrću samo nekoliko sati nakon dolaska u zatvor u Nafpliju. Više donosi reporterka Dnevnika Nove TV Amela Čilić.

Nekoliko sati nakon dolaska uspio je nazvati oca i ispričati mu kako je u zatvor stigao sa samo još jednim Hrvatom te kako je okružen AEK-ovim navijačima koji su mu se odmah obratili.

Pročitajte i ovo Ilustracija Svetogrđe u Pakistanu VIDEO Bijesna rulja pali katoličke crkve: "Mrežama su se dijelile fotografije zapaljenog Kurana što je zapalilo gomilu"

"Inače smiren dečko i prvi puta u životu vidio sam da je on sad dosta uznemiren. Rekao je: 'Tata, ja odavde živ neću izaći. Stavili su me u zatvor s AEK-ovim ubojicama. Čim sam došao okružili su me, pokazali mi odrezanu glavu, govorili 'nećeš jutro dočekat, silovat ćemo te, ubit ćemo te', u tom je smislu tekao razgovor", prepričao je razgovor sa sinom Robert Žiga, otac uhićenog navijača.

U tom je zatvoru, nekih 150 kilometara od Atene, uz njega smješten samo još jedan navijač iz Hrvatske, no nisu u istoj ćeliji. On ima 23 godine i još se nije čuo s roditeljima. Otac mu je, razumljivo, zabrinut.

"Naravno. Naravno da da. Ovo kad sam čuo od prijatelja, to je bilo za mene šok da je tako", odgovorio je na pitanje boji li se za život svojeg sina Franjo Kroflin.

"Smatrali smo da je potrebno o tome obavijestiti i našu vlast, smatrali smo da je potrebno obavijestiti i grčko veleposlanstvo, njegovog branitelja u Grčkoj i molimo sve njih da poduzmu sve što je potrebno da se ono što mu se reklo da će se dogoditi ne dogodi. Dakle, da se ne dogodi to da ne dočeka jutro", istaknuo je Mario Medak, pravni savjetnik roditelja.

Pročitajte i ovo Kyriakos Mitsotakis Tenzije na vrhuncu Grčki premijer odgovorio Milanoviću: "Grčka je pravna država, ne prihvaća sugestije od neprimjerenog glasa izvan granica"

Robertov sin traži da se njih dvojicu, jedine hrvatske državljane u tom zatvoru odvoji od ostalih zatvorenika jer strahuje da suđenje možda neće ni dočekati.

"Rekao sam mu, ohrabrio sam ga, rekao sam bit će sve u redu. On je rekao - Oprosti, znaš da sam zeznuo i da je ovo zadnji put da se čujemo možda. Tako je završio razgovor", ispričao je Žegar.

Informacije od grčkih vlasti - o tome gdje je tko smješten - cure na kapaljku. Roditelji su doznali da ih je najviše u maloljetničkom zatvoru u Avloni. Ipak, mnogi su još u istražnom zatvoru u Ateni i tek čekaju premještaj.
 

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.



Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene