Beskućnik kopa po smeću
Beskućnik kopa po smeću Foto: DNEVNIK.hr

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu priopćili su kako je zbog najavljenog hladnijeg vremena u narednim danima osiguran dodatni privremeni smještaj za beskućnike.


Tako će u razdoblju od petka 15. do ponedjeljka 25. siječnja osobe bez odgovarajućeg smještaja moći boraviti u Prihvatilištu HCK-a Zagreb u Velikoj Kosnici do kamo je korisnicima osiguran prijevoz.

Vezani članci Predstavljeni novi niskopodni autobusi ZET-a - 4 FOTO/VIDEO Obnova zagrebačkog voznog parka: Tomašević predstavio nove niskopodne autobuse Petra Štokić - 2 Hladnoća je obavila zemlju, oni nemaju doma, obilaze ih volonteri: "Motivacija je ljubav prema našim ljudima"

Od petka pa do ponedjeljka 18. siječnja autobusi s Glavnog kolodvora Zagreb za Veliku Kosnicu kretat će u 18 sati.

"Napominjemo da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na COVID-19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike", dodaju u priopćenju.

Također, u suradnji s Ustanovom 'Dobri dom' Grada Zagreba od 14. do 25. siječnja osobama bez adekvatnog smještaja pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje u Branimirovoj ulici u vremenu od 19 do 7 sati.

Iz Gradskog ureda za socijalnu skrb napominju i da je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju