Beskućnik kopa po smeću
Beskućnik kopa po smeću Foto: DNEVNIK.hr

Iz zagrebačkog Gradskog ureda za socijalnu zaštitu priopćili su kako je zbog najavljenog hladnijeg vremena u narednim danima osiguran dodatni privremeni smještaj za beskućnike.


Tako će u razdoblju od petka 15. do ponedjeljka 25. siječnja osobe bez odgovarajućeg smještaja moći boraviti u Prihvatilištu HCK-a Zagreb u Velikoj Kosnici do kamo je korisnicima osiguran prijevoz.

Vezani članci Jasnica Petrović Apsurdi pri pokušaju obnove Zagreba: "Naša zgrada na broju 15 ne postoji" Ovo su ljudi koji će zbog potresa prezimiti u kontejnerima - 3 Građani nakon potresa i dalje žive u kontejnerima i hostelu, a Bandić se hvali: "U Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma"

Od petka pa do ponedjeljka 18. siječnja autobusi s Glavnog kolodvora Zagreb za Veliku Kosnicu kretat će u 18 sati.

"Napominjemo da osobe obuhvaćene smještajem za vrijeme ekstremnih zimskih uvjeta neće ostati bez prava koja ostvaruju u sustavu socijalne skrbi, odnosno pravo na zajamčenu minimalnu naknadu neće se obustaviti. Zbog trenutne epidemiološke situacije sve osobe koje dolaze na smještaj testirat će se na COVID-19 kako bi se širenje zaraze svelo na najmanju moguću mjeru, te iz tog razloga nije moguć svakodnevni odlazak i povratak u Prihvatilište za beskućnike", dodaju u priopćenju.

Također, u suradnji s Ustanovom 'Dobri dom' Grada Zagreba od 14. do 25. siječnja osobama bez adekvatnog smještaja pruža se mogućnost boravka u prostorijama blagovaonice pučke kuhinje u Branimirovoj ulici u vremenu od 19 do 7 sati.

Iz Gradskog ureda za socijalnu skrb napominju i da je redovni smještaj za beskućnike osiguran u suradnji sa Gradskim društvom Crvenog križa Zagreb i Caritasom Zagrebačke nadbiskupije te se sve osobe u potrebi za smještajem mogu obratiti nadležnom Centru za socijalnu skrb kako bi se pokrenuo postupak privremenog smještaja.