Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Grad Zagreb

Tomašević komentirao najavu o raspuštanju Sabora: "Što prije izbori, to bolje za Hrvatsku"

Nakon obilaska objekata u sklopu novog oporavilišta za životinje u Dumovcu, Tomislav Tomašević i suradnici stali su pred novinare.

Gradonačelnik Zagreba Tomislav Tomašević i njegovi zamjenici Danijela Dolenec i Luka Korlaet u utorak su otvorili novo oporavilište za životinje u Dumovcu te obišli novoizgrađene i novoopremljene objekte.  Otvaranju je prisustvovao i Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova EU.

Pročitajte i ovo Ilustracija - Građani izlaze na parlamentarne izbore Izborna matematika Izbori su sve bliže: Znate li što je točkasta koalicija?

Osim oporavilišta, otvorena je i karantena za pse, objasnio je Tomašević i napomenuo da je projekt izgradnje završen četiri mjeseca prije roka. Vrijednost projekta je oko 3 milijuna eura, a oko 55 posto je financirano iz gradskog proračuna. Osim zgrade, nabavljena je i oprema potrebna za hvatanje i zbrinjavanje ozlijeđenih divljih životinja.

"Ovo nije samo objekt koji je značajan samo za Zagreb, već za cijelu Hrvatsku jer ne postoje ovakvi objekti u Hrvatskoj", rekao je Tomašević. 

"Projekt je plod suradnje grada Zagreba, države i ZOO vrta. U sve tri faze ovog projekta, uloženo je više od 7 milijuna eura, a njegova realizacija je izniman uspjeh", istaknuo je Erlić.

Nakon predstavljanja projekta, okupljeni su obišli novo oporavilište. Vratili su se na redovnu konferenciju za medije.

"Zagreb se kandidirao i izabran je kao jedan od 100 klimatski neutralih i pametnih gradova u Europi. Zagreb je jedini u Hrvatskoj, koliko znam", pohvalio se uvodno Tomislav Tomašević i osvrnuo na pilot-projekt ozelenjavanja dvorišta.

Pročitajte i ovo Demontaža Sabine Tandare Knezović Tema korupcija i pravosuđe Demontaža Sabine Tandare Knezović: Pogledajte oko kojih je pitanja najviše zaiskrilo među gostima

"Mi smo kao oporba, a posebno nakon imenovanja Ivana Turudića glavnim državnim odvjetnikom, odmah tražili raspuštanje Sabora. Iz naše perspektive, što prije izbori, to bolje za Hrvatsku, to bolje da se počnu rješavati problemi koji se nisu rješavali desetljećima", rekao je Tomašević i objasnio da će druga koordinatorica stranke Možemo Sandra Benčić ići na sastanak s SDP-om i drugim oporbenim strankama vezano za dodatnu mobilizaciju građana za izbore i potencijalne nove prosvjede.

Iako nisu dobili EU sredstva, rekao je Tomašević, to gradsku vlast neće zaustaviti da izgrade bazen u Španskom, a radovi bi trebali započeti već ove godine. 

"To će u potpunosti financirati Grad. Zapad grada to zaslužuje", smatra zagrebački gradonačelnik.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene