Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bolja Hrvatska

Katarina ima posuđenu protezu: ''Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti''

Aktualno Galerija Katarina Brajdić - 4 Katarina Brajdić - 4 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Brajdić - 3 Katarina Brajdić - 3 Foto: DNEVNIK.hr Katarina Brajdić - 2 Katarina Brajdić - 2 Foto: DNEVNIK.hr +0 Katarina Brajdić - 1 Galerija 1/4 >>
Katarina Brajdić (30) zbog invaliditeta nije mogla do posla. Otvorila je svoj kozmetički salon i ruši predrasude. Katarina je primjer Bolje Hrvatske, a njezinu priču donosi reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Vištica.

Htjela je biti forenzičarka, a danas je kozmetičarka. Ima poveznica -  precizni morate biti i u forenzici, ali i s noktima. Kakve god poželite, ona će ih pretvoriti u stvarnost.

Katarina Brajdić (30) iz Slunja djevojka je vedra duha, nasmijana, puna života. Teško da na nekoga neće ostaviti dojam. Pogotovo ako zna njezinu priču. Sa 16 godina u prometnoj nesreći ostala je bez noge. 

"Da bi mi spasili život, morali su mi amputirati nogu jer sam izgubila strašno puno krvi. Kad sam prala šajbe na pumpi, dvije godine sam radila bez proteze. Nisam je imala jer nisam imala pravo na nju i onda sam radila bez nje, ali meni to ne stvara problem. Ja ako to želim ostvariti, ja ću ići za tim", kazala je Katarina.

Pročitajte i ovo Digitalno selo VAŽAN PROJEKT Prvo digitalno selo: Budućnost je stigla i u Hrvatsku, pogledajte kako izgleda suvremeni uzgoj pšenice

Problem je što poslodavci često pretpostavljaju da ona nešto ne može. Tražila je posao od Plitvica do Zagreba, ali nikako do njega. Jako ju je boljelo što joj nisu htjeli dati priliku jer bi ih, sigurna je, uvjerila da ona to stvarno može.

I onda je odlučila da više neće čekati.

"Svaki put kad bih dobila plaću, kupila bih nekakav lak, instrument, nešto...", kazala je i tako je malo po malo, uz potporu obitelji, otvorila svoj salon.

"Ja se uvijek snađem. Bitno mi je da pokrijem ono osnovno, a znam da će svanuti sunce i mom poslu, da ću uspjeti, da ću biti puna cijeli mjesec kao možda kolegice u Zagrebu", optimistična je Slunjanka.

Na protezu se navikla, ali ni ona joj nije došla lako.

"Ovo je posuđena proteza. Kad čovjeku zatreba da mu je vratim, morat ću je vratiti. 30.000 eura košta proteza. Kao jedan najnoviji auto, hajmo reći, a taj novac ne znam kad bih mogla skupiti", kazala je Katarina i objasnila da će se onda opet morati kretati uz pomoć štaka.

Protezu može dobiti preko HZZO-a, ali ne ovakvu s kojom se puno lakše kreće. 

Pročitajte i ovo Ilustracija IMAŠ PRAVO, OSTVARI GA! Je li tijekom bolovanja dopušteno otputovati? Provjerite što se smije, a što ne, kako ne biste ostali bez novca

Pročitajte i ovo Ivan Kaštelan i Nikolina Brnjac - 1 sajam turizma u Berlinu Ministrica Brnjac poslala važnu poruku iznajmljivačima

"Kad god sam bila tužna ili nešto, tu su bili moji prijatelji, moja obitelj koja bi me digla, koji bi mi rekli 'ma hajde, ti to možeš, mi to znamo'. Uvijek je to vjetar u leđa veliki i bez tog ne bih vjerojatno ovdje ni pričala s vama ni bila tu", istaknula je Katarina.

Svi oni koji su je odbili, govorili da ne može, da pusti, da se skloni... sada će vidjeti da ona itekako može. I što je najbolje - tek je počela.

Dnevnik Nove TV pratite svaki dan od 19 sati, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr.
 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene