Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U deset gradskih upravnih tijela u samo dva mjeseca, tijekom rujna i listopada, otvorila se potreba za prijam točno 19 novih djelatnika za koje su raspisani natječaji.


Dok je gradonačelnik Milan Bandić više od pola godine neprestano ponavljao kako nema zapošljavanja, a natječaji se raspisivali, novih otvorenih natječaja nema od sredine listopada.

Vezani članci Ovo su ljudi koji će zbog potresa prezimiti u kontejnerima - 3 Građani nakon potresa i dalje žive u kontejnerima i hostelu, a Bandić se hvali: "U Zagrebu nitko ne spava na ulici i nitko nije bez toplog doma" Milan Bandić - 1 Bandić: "Da su u gradskoj blagajni naše pare, ne bi bilo pada rejtinga. Novca će biti za kapitalne projekte"

Iz Grada pak poručuju kako se nova radna mjesta isključivo otvaraju po potrebi određenog ureda, a ne iz bilo kojih drugih razloga.

'Natječaji za prijam u službu u upravna tijela Grada Zagreba objavljuju se na temelju iskazanih potreba gradskih upravnih tijela koje su usklađene s Planom prijma u službu.
Tako je tijekom rujna objavljeno devet natječaja temeljem kojih se planira primiti 16 izvršitelja, dok su tijekom listopada objavljena dva natječaja temeljem kojih se planira primiti tri izvršitelja', poručili su iz Grada Zagreba.

Pripravnici više neće raditi za 1600 kuna! Dobivat će više

I dok je u tijeku obrada kandidata za popunjavanje 19 mjesta, potreba za novozaposlenim iskazala se, među ostalim, u Gradskom uredu za financije, uredu za zdravstvo, uredu za obrazovanje, uredu za programe i projekte Europske unije, Službi za mjesnu samoupravu, ali i u Stručnoj službi gradonačelnika kao i u Uredu gradonačelnika.

Baš je u tome uredu u rujnu iskazana potreba za zapošljavanjem na neodređeno vrijeme dvaju zaštitara koji će raditi u Unutarnjoj čuvarskoj službi Odjela za poslove zaštite, a prije prijma očekuje ih i testiranje. (Agencija VLM)

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook