Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Šeparović misli da vlast pripada njemu. Popišali su se na sve nas"

Nova konkurencija

Pavo Zubak taksijima 'blokirao' Trg bana Jelačića

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Od danas Zagreb je bogatiji za još jednu taksi službu, riječ je o tvrtki Oryx poduzetnika Pave Zubaka.

Zagrebački trg bio je premalen za svih 120 vozila Pave Zubaka koji će od danas ordinirati ulicama. Start će u Oryxovim taksijima stajati 14 kuna, a svaki kilometar će vas doći 5,8 kuna. Na svako vozilo zaposlena su dva vozača, a osim gotovine moći će se platiti karticom, preko interneta te posebnim bonovima i karticama.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Zagrebu Žuti meteoalarm Nevrijeme pogodilo Zagreb: Na dio grada pala tuča, pogledajte koji su kvartovi najgore prošli Gužve na biračkim mjestima u Zagrebu Građansko pravo VIDEO/FOTO Građani pohrlili na glasanje: Velike gužve na mnogim biralištima u Zagrebu

Neki automobili će biti osposobljeni za prijevoz kućnih ljubimaca, invalida, a moći će se naručiti i taksi s dječjom sjedalicom.

Cijene se ne uvećavaju noću, nedjeljom i blagdanima, a ako se taksi usluga plaća Oryx taxi bonovima ili Oryx karticama ušteda je u prosjeku 12 posto na cjenik.

Oryx taxi bon, od 50, 100 i 200 kuna može se kupiti na svim kioscima Tiska te u AutoZubak i Oryx poslovnicama. Oryx taxi kartica namijenjena je pojedincima (fizičkim osobama) i tvrtkama (pravne osobe), a može se naručiti ispunjavanjem pristupnice u taksi vozilu ili putem interneta, te na kućnu adresu stiže za sedam dana (korisnik uplaćuje sredstva na Oryx taxi karticu putem interneta prebacujući sredstva sa svog bankovnog računa na svoj Oryx taxi račun).

Oryx taksi se može naručiti na tri načina - pozivanjem telefonskog broja 1888, putem interneta (treba otići na internetsku stranicu www.oryx-taxi.hr i upisati mjesto, vrijeme, broj putnika i bilo kakve druge dodatne zahtjeve te kontakt broj telefona za potvrdu narudžbe) te putem Oryx taxi aplikacije za pametne telefone (iPhone i Android) koje su besplatne i bit će dostupne za sedam dana.

Potpredsjednik Uprave Oryx grupe Ivan Zubak istaknuo je kako ukupno dosadašnje ulaganje u projekt Oryx taxi iznosi više od 40 milijuna kuna od čega se najveći dio odnosi na kupovinu i opremanje vozila posebnom taksi opremom te izradu vlastitog softvera u suradnji s domaćim tvrtkama, a istaknuo je i da njihova vozila imaju smanjenu emisiju CO2. Dodao je da je neto plaća njihovih taksista, koji građane dočekuju u uniformama, 4.200 kuna te da im se dodatno plaćaju prekovremeni rad.

Usporedili smo cijene svih taksi službi koji rade u Zagrebu.

Radio taksi Zagreb

Start - 16 kn

1 kilometar - 6 kn

Prtljaga - 2,5 kn

Posebna cijena noćne vožnje, nedjeljom i blagdanom.

Oryx

Start - 14 kn

1 kilometar - 5,80 kn

Prtljaga - besplatna

Ista cijena noćne vožnje, nedjeljom i blagdanom.

Cammeo

Start - 15 kn, u što su uključena i prva dva kilometra

1 kilometar - 5 kn

Prtljaga - besplatna

Ista cijena noćne vožnje, nedjeljom i blagdanom.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene