Obavijesti Video Pretražite Navigacija
''Naši kolege zarađuju više''

Vozači i medicinske sestre sanitetskog prijevoza prosvjedovali zbog kršenja prava, najavili i moguću tužbu

Prosvjedni skup u Zadru (Dnevnik.hr)
Prosvjedni skup u Zadru (Dnevnik.hr)
Aktualno Galerija +0 Prosvjedni skup u Zadru (Dnevnik.hr) Galerija 1/1 >>
U Zadru je održan prosvjedni skup vozača i medicinskih sestara sanitetskog prijevoza zbog, kako kažu, teškog kršenja radničkih materijalnih prava i loših uvjeta rada.

Ističu kako njihovi kolege u drugim gradovima zarađuju više, dok su samo u Zadru plaće u razini minimalca bruto. Najavili su da će sutra uputiti peticiju ministru Kujundžiću te tražiti inspekcijski nadzor Ministarstva zdravstva. Upozoravaju kako će, ako bude potrebno, podnijeti i tužbu sudu.

Pročitajte i ovo Mirni prosvjed Spasimo Kozjak u Kaštelima - 3 Incijativa "Spasimo Kozjak" Ne žele novi ulaz u grad, na prosvjed pozvali i gradonačelnika: "Razaraju nas i guše" Prosvjednici u Izraelu Četvrti dan zaredom Prosvjednici s bakljama pred zgradom parlamenta: Traže nove izbore i optužuju izraelsko vodstvo

''Djevojčicu s Paga smo prebacili, tri sata. Zamislite koji je to stres za vozača tri sata voziti'', rekao je Ivan Gašpar, sindikalni predstavnik.

I u takvim stresnim situacijama vi dobijete osnovicu plaće 3800 kuna.

''Ovom prilikom apeliramo na ministra Kujundžića, problema u zdravstvu je ionako previše. Ne trebamo još jedan problem. Ovaj problem se mora hitno riješiti'', rekao je Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH Zadar.
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene