Obavijesti Video Pretražite Navigacija
vrijedni 300 milijuna kuna

Da se rasterete lokalne ceste: Do kraja godine počinju radovi na riječkoj obilaznici

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Radovi dogradnje i izgradnje prometnih čvorova na riječkoj obilaznici vrijedni gotovo 300 milijuna kuna, koji će se obavljati sljedeće četiri godine, najavljeni su na sastanku predstavnika Grada Rijeke i Hrvatskih autocesta, priopćeno je u četvrtak iz riječke gradske uprave.

Gradonačelnik Rijeke Marko Filipović sastao se s predsjednikom Uprave Hrvatskih autocesta Borisom Huzjanom i suradnicima.

Huzjan je obavijestio Filipovića o aktivnostima Hrvatskih autocesta te je najavio gotovo 300 milijuna kuna vrijedne radove koji će se iduće četiri godine odvijati na riječkom području.

Najavljeno je da će do kraja 2022. započeti dogradnja, tj. druga faza izgradnje čvora Orehovica.

Treća faza započela bi 2023. pa bi bi 2024. godine taj čvor bolje povezao lokalnu prometnu mrežu s autocestama, posebice sveučilišni kampus i novu bolnicu na Sušaku.

Pročitajte i ovo Presretač kod Rijeke Na istom mjestu FOTO Presretač kod Rijeke opet postavio zasjedu u zavoju, vozači bijesni: "Klasika, glume šerife..."

Najavljeno je da će projektiranje čvora Kozala na riječkoj obilaznici početi do kraja 2022., radi rasterećenja lokalne cestovne mreže, posebice čvora Škurinje koji će biti dodatno opterećen nakon završetka ceste D 403 od zapadnog dijela riječke luke do gradske obilaznice.

Pročitajte i ovo Nepropisno parkiranje kod Rijeke - 3 UPS! FOTO Pogledajte gdje je presretač postavio zasjedu, vozači bijesni: "Da obični građanin ovako stane - ajme odmah paljba". Oglasila se i policija

Planira se i izgradnja bukobrana na dionicama Trinajstići - Matulji, Matulji - Diračje i Škurinje - Orehovica i smanjiti buku u naseljima uz te dionice.

Tijekom sastanka naglašena je jako dobra suradnja Grada Rijeke s Ministarstvom pomorstva, prometa i infrastrukture i Hrvatskim autocestama.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene